Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. december 20. 14:30

Vitamindús élelmiszercsoda

Vitamindús élelmiszercsoda
A tojás valójában egy nagy biokapszula, természetes eredettel és „csomagolásban”. Ezt nem lehet gyártani! Ma már mindenki tudja, hogy mennyire fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, hiszen szervezetünknek szüksége van fehérjékre, vitaminokra, ásványi anyagokra, és még további nélkülözhetetlen hatóanyagokra is. A gyümölcsök, zöldségek, tej és a hús természetesen azonnal eszünkbe jutnak, és együttes fogyasztásuk biztosítja is ezek meglétét. Azonban csak egy élelmiszer tartalmazza mindezeket együtt - és ez a tojás. Nem véletlen, hogy a világ egészségügyi szervezetei biztatják az embereket: egyenek több tojást, hogy kihasználják ennek a természet adta csodának az előnyeit.

 

A Mizsetáp Kft. mint Kecskeméten, Lajosmizsén és Csemőn tevékenykedő baromfitenyésztő cég tavaly különválasztotta az állatnevelést a tojáskereskedelemtől. Az így létrehozott, tisztán élelmiszerkereskedelemre hivatottHírös Baromfi Kft-nek pedig, bő egy év is elég volt ahhoz, hogy ma már a térség legjelentősebb tojásforgalmazó cégeinek egyikeként emlegessék. Az Aluljáró Ipari Parkban működő vállalkozás neve is jelzi a tulajdonosi kör kötődését a régióhoz, illet azt a vonzáskörzetet, amire a termékek felvásárlása és értékesítése során koncentrál.

- Nem csak az alapítók által termelt tojás értékesítése a célunk. A környéken tojótyúk tartással foglalkozó termekők tojás termékeinek felvásárlására, válogatására, csomagolására és értékesítésére is vállalkozunk – mondta el lapunknak Ábrahám Attila ügyvezető.

- Minek köszönheti látványos sikereit ez a fiatal cég?

- Nagyon ügyelünk arra, hogy mindig friss, garantáltan jó minőségű tojások kerüljenek az üzletekbe, Hírös Tojás márkanévvel. Meggyőződésünk, hogy a siker kulcsa a kiváló minőség és a mérsékelt ár. Legnagyobb kereskedelmi partnereink az Alföld Pro-Coop és a Tesco áruházláncok. Utóbbi központi raktárán keresztül az ország minden Tesco áruházában ismert ma már a Hírös Tojás márkanév, öregbítve ezzel Kecskemét hírnevét is. Emellett tojásfeldolgozó és tésztagyártó üzemek is rendszeresen vásárolják termékeinket.

- Mi a minőség garanciája, ennél az alapvető élelmiszernél?

- Egyrészt hosszú távú, évekre szóló, korrekt kapcsolatot alakítunk ki a baromfitenyésztőkkel. Másrészt, akiktől tojást vásárolunk, azokat személyesen ismerjük. Tudjuk, hogy milyen körülmények között, milyen takarmánnyal és gonddal nevelik szárnyasaikat. Sőt, sokaknak épp mi segítünk abban, hogy minőségileg kiváló, előnevelt jércékhez és takarmányokhoz jussanak, megfelelő szaktanácsadás kíséretében. Vagyis kontroláljuk és segítjük a termelésüket, miközben garantáljuk számukra a stabil értékesítést.

- Mire alapozzák a Hírös Baromfi Kft. jövőjét?

- Hosszú távra tervezünk. Bevezettük a piacra a Hírös Tojás márkát, amit folyamatosan bővítünk újabb termékekkel. Továbbá céljainkat tekintve, fontos megemlíteni a Magyar Termék Nonprofit Kht. eszméivel való azonosulást. A magyar fogyasztó asztalára színtiszta hazai élelmiszernek kell kerülnie! A Hírös Tojás, azaz a’mi tojásunk’ a magyar lakosság mindennapi élelme.  Fontos, hogy a növekvő nemzetközi versenyben is felismertessük a helyi áruk értékét, erejét, a nemzeti kincseink gazdagságát, megbízhatóságát. Ahogy fontos az az egyébként nem új keletű tény is - és ezért sincs félnivalónk a jövőt illetően -, hogy a tojás a legtökéletesebb, mondhatni ideális minőségű állati fehérje, mely egyben a legolcsóbb táplálékforrás. Tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat, zsírsavat, illetve - a C-vitamin kivételével -, valamennyi vitamint és ásványi anyagot, amelyekre az embernek szüksége van, ugyanakkor egyáltalán nincs benne szénhidrát, tehát diétás hatású is egyben.

Keressenek bennünket, termékeinket, fogyasszanak egyre több tojást!

 

Hírös Baromfi Kft. Ábrahám Attila ügyvezető Mobil: +36 30 623 41 51 e-mail: [email protected]

Kövessen minket a Facebookon is!