Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. december 20. 14:34

Kiadó raktárak, műhelyek, irodák

Képgaléria
Kiadó raktárak, műhelyek, irodák
Miután az egyedi stílbútorok iránti kereslet jelentősen csökkent, a kecskeméti aluljáró tőszomszédságában működő – korábban Asztalos Szövetkezetként, majd Stylbútorgyártó Kft-ként ismert – cég tevékenysége nem volt folytatható. 2003-tól, azaz már 9 éve bérbeadással hasznosítják ezt az egyhektáros iparterületet, illetve a rajta lévő épületeket, amelyek alapterülete összesen négyezer négyzetméter. Ez év februárjától egy mezőgazdasági vállalkozásból kiválva, hitelmentes, önálló és új cég az Aluljáró Ipari Park Kft. (Alippa) lett az ingatlan tulajdonosa és üzemeltetője, miközben a személyzet és a vezetés változatlan maradt.

 

- Teljes infrastruktúra, rendezett környezet, családias hangulat és minden tekintetben emberi léptékek jellemzik a mi ipari parkunkat – tájékoztatta kiadványunkat Kollár Csaba ügyvezető. – Számunkra és a bérlőinknek is nagyon fontos a korrektség és a stabilitás. Külön előny, hogy a városközponthoz, az autóbusz és a MÁV állomásokhoz egyaránt igen közel esik, a helyi buszjárat megállója 80 méterre van a parkunktól. Arról nem is szólva, hogy a 44-es főút mellett és az 5-ös főúttól is mindössze pár száz méterre fekszik.

- Mit ért teljes infrastruktúra alatt?

- Nem csak az összes szokásos és almérőkkel rendelkező közművet, hanem azt is, hogy olyan őrzött telephelyről van szó, ahol mindennapi a 24 órás portaszolgálat, sőt idén decembertől nagy sávszélességű free wifi is áll a bérlők rendelkezésére. Cégünk már készülő weboldalán pedig, megjelenési lehetőségük is lesz a bérlőinknek.

- Jelenleg mekkora az ipari parkjuk kihasználtsága?

- Úgy 73-75 százalékos. A több mint 40 bérlőnk tevékenységi köre igen szerteágazó. A különböző irodáktól, raktáraktól, szolgáltatóktól a kereskedésekig, a műanyag-feldolgozótól a bútorgyártóig, a sokféle fémipari vállalkozástól a dekorációs műhelyig számtalan tevékenységgel találtak már igazi otthonra nálunk. Olyanok is akadnak igen szép számmal, akik kooperálni tudnak egymással telephelyen belül. Na, ez az üzlet, a nulla logisztikai, telefon és utazási költség!

- Mennyire drágák a bérleményeik?

- Kecskemét viszonylatában - ismereteink szerint - középkategóriásnak számítanak. Mind emellett hangsúlyoznám: a mi számláink költségként lekönyvelhetőek, az áfájuk visszaigényelhető. Ugyanakkor nem átalánydíjasok, hanem egyedi igényre szabottak a bérleményeink, sőt a felújításaik, átalakításaik is a bérlők igényei szerint, s őket szolgálva történnek.  

- Milyen reményekkel, célokkal tekintenek a jövőbe?

- A bérlők közötti még szélesebb körű együttműködéssel szeretnénk elérni, hogy egyfajta inkubátorházként működjön a jövőben ez az ízig-vérig belvárosi kis ipari park: az Alippa. Hiszen minden feltétel adott ahhoz, hogy itt a különböző szakmák egymást kiegészítsék, közös projektekre vállalkozzanak a bérlők, s a közös telephelyen - akár a munkaközi szünetben kávézás közben - beszéljék meg a következő megrendelést. Mi pedig a jövőt tekintve is arra törekszünk, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal, jól funkcionáló épületekkel és helyiségekkel ellátott, elégedett, a bérleti jogviszonyt hosszú távon fenntartani kívánó bérlőink legyenek.

 

Alippa Kft.
6000 Kecskemét, Szolnoki út 1.
Telefon: 30/9-589-542

[email protected]
 

Kövessen minket a Facebookon is!