Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. január 11. 08:31

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

csütörtök: Szent Antal apát

péntek: Árpád-házi Szent Margit szűz

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

Egésznapos Szentségimádás lesz hétfőn. A szentmise után közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Kedden a bibliaóra 18.00 órakor fog kezdődni.

Szerdán egésznapos egyházmegyei szentségimádási napunk lesz. Kérem a sekrestye előtti maketten lévő lapon jelentkezzünk a virrasztásra óránként ketten, de legalább 1 fő. A reggeli szentmise után és este 6 órától fél órás közös szentségimádás lesz.

Ökumenikus imahétlesz január 21-25-ig a Baptista Imaházban, január 26-án, szombaton a Református Templomban 17 órai kezdettel. Az egyes alkalmak után közös imalehetőség lesz városunkért és gyülekezeteinkért.

Január 24-én, csütörtökön 18.00 órától folytatódnak a filmklub eladásai plébániánkon. A következő film “A bakancslista” lesz. Egy nagyon színvonalas alkotás az elmúlás tényének feldolgozásáról. Részletek a hirdetőtáblán, a plakáton.

Január 26-án, szombaton 15.00 órától pótszilveszter nótával-operettel, nosztalgia tánccal a Nagyteremben. Részletek a plakáton.

Akik a 2013-as évben szeretnének egyházi (templomi házasságot) kötni nálunk, január 27-ig jelentkezzenek a hívek irodájában. Az egyházi esküvő előtt legalább három hónappal be kell jelentkezni az esketés helyének a plébániáján

Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja ismét megrendezi hagyományos farsangi jótékonysági bálját 2013. február 9-én a Három Gúnár Rendezvényházban. A jótékonysági bál köszönti és megemlékezik Szent Hedvigről évfordulója kapcsán és a Lengyel - Magyar barátságról. Belépők igényelhetők a PIARISTA Iskolában és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 6000 Kecskemét, Hoffmann János utca 11. sz. alatt, Rémán Csongornál a 76/506-124/107 telefonszámon.

Keresztelésfebr. 17-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: jan. 16., 30. és febr. 6. és 11-én 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell. Imádkozzunk értük!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

A kápolna és a nagyteremhangosításának a felújítására köszönettel elfogadunk adományokat az előtéri perselybe. (kb. 1.000.000 Ft-ba kerül)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház