Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. január 31. 14:12

Hulladékmentesítés fotókon

Hulladékmentesítés fotókon
A kecskeméti PORTA Környezet- és Természetvédelmi, Városvédő, Kulturális Egyesület. a Vidékfejlesztési Minisztérium által a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolásának feladataira kiírt pályázat keretében fotópályázatot hirdetett középiskolás tanulók részére, melynek célja az volt, hogy ilyen módon is felhívják a figyelmet a környezetünkben előforduló illegális szemétlerakókra. A beérkezett pályaművekből 2013. február 5-én, kedden 8 órai kezdettel kiállítás nyílik a Porta Egyesület Kossuth téri dísztermében.

Szintén ezen a kiállításon lesznek láthatók azok a fotók, amelyek az egyesület a pályázatban keretében eddig végzett akcióiról készültek, valamint azok a kiállítási installációk, amelyek a PORTA Egyesület eddigi legfontosabb munkáit és a környezetvédelem terén elért eredményeit, sikereit mutatják be.

 

Eddig már már több mint 20 tonna tonna illegálisan lerakott vegyes háztartási hulladéktól sikerült megszabadítani a Kiskunsági Nemzeti Park területét a projekt keretében a Porta egyesület aktivistáinak segítségével. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat keretében végzik a munkát, amely a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolását tűzte ki célul.

 

A pályázaton a PORTA Egyesület 3,5 millió forint támogatást nyert, így a PORTA hulladékmentesítő akciók K-36-10-00037N elnevezésű projekt keretében több, a Kiskunsági Nemzeti Park területén lévő illegális hulladéklerakó felszámolását vállalták el.

 

Az akció során másfél év alatt összesen csaknem 40 tonna szilárd háztartási vegyes hulladéktól szabadítja meg a természetvédelmi területeket a Porta egyesület gépi erő segítségével. Az összegyűjtött hulladékot az Izsáki lerakóba szállítják el.

 

A hulladékmentesítésben közreműködik Nagy Mihály helyi vállalkozó, aki a szükséges markolókat, földmunkagépeket és a szállító járműveket biztosítja, valamint csaknem 200 önkéntes aktivista járul hozzá saját munkájával a projekt sikeréhez.

 

A kiállításmegnyitó után a  Porta Egyesület aktivistái  a Víz világnapja alkalmából a csanyteleki Csany- tóhoz, Pálmonostorára és Pálosszentkútra látogatnak el.

 

                                  

A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház