Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 5. 13:10

28 határsértőt fogtak el ma hajnalban

Képgaléria
28 határsértőt fogtak el ma hajnalban
Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén 8 fő határsértőt fogtak el (6 fő Mali, 1 fő Togó, 1 fő Mauritánia) a járőrök 2013. február 05-én. A határsértők mozgását a kirendeltségen telepített, stabil hőkamerás felderítő rendszer kezelője vette észre hajnali két órakor. A nyolc fő gyalogosan Szerbia irányából Magyarország felé haladt. A helyszínre érkező járőrök figyelték a külföldieket, majd elfogták őket a stabil hőkamera kezelőjének irányításával. Igazoltatásuk során személyazonosító okmány nem került elő, jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket.

Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 2013. február 05-én. A kirendeltségen szolgálatot teljesítő stabil hőkamera-kezelő Csikéria település külterületén észrevett egy kb. 12 fős csoportot, akik a szerb területen haladnak a határ felé. Amikor átlépték az államhatárt a helyszínre küldött határrendész járőr igazoltatta a csoportot. A nyolc felnőtt és négy gyermek – nyolc afgán, két szír és két pakisztáni állampolgár - Magyarországi jogszerű tartózkodásukat, hitelt érdemlően nem tudták igazolni, előállították őket a kirendeltségre.

Később, a kirendeltségen szolgálatot teljesítő stabil hőkamera-kezelő Csikéria település külterületén észlelt egy másik több fős csoportot, akik a szerb területről éppen átlépték az államhatárt. A helyszínre indult több határrendész is. A csoport egyik részét hajnali négykor fogták el (1 család: 1 férfi, 1 nő és 2 csecsemő - magukat koszovóinak mondták), a csoport másik részét 04:40 órakor fogták el (4 felnőtt férfi – magukat koszovóinak mondták) a járőrök. A személyek Magyarországi jogszerű tartózkodásukat, hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Kövessen minket a Facebookon is!