Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 7. 08:35

„Mesélj Európa” – regionális angol nyelvi verseny általános iskolások számára

„Mesélj Európa” –  regionális angol nyelvi verseny általános iskolások számára
A Katona József Könyvtár, az Alternative English School és a Dél-alföldi Europe Direct Információs Hálózat idén is meghirdeti 5-6. és 7-8. osztályos diákok számára az Európa Nyelvi Díjat nyert „Mesélj Európa! – Tales from Europe” angol nyelvi vetélkedőt.

A vetélkedőre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. A csoportok regisztrációját 2013. február 25-én, 10.00 óráig fogadjuk ahttp://europedirect.kjmk.hu weboldalon, melyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatóak. A regisztrációt követően minden csapat gépi sorsolás útján kap egy európai uniós országot, melynek a továbbiakban nagy jelentősége lesz.

 

A vetélkedő menete:

 

I. Forduló

Az első forduló kezdete: 2013. február 25. 12.00 óra

 

Comics

 

Az elődöntőre a gyerekeknek egy előadással kell készülni. Ebben a feladatban az előadásból várunk egy kis ízelítőt fényképes-képregény formájában. A képregény fényképein a csapattagok szerepeljenek, mintha egy jelmez nélküli próbán lennének. A képeket rövid angol nyelvű szöveges értelmezéssel, leírással kell ellátni. Ennek elkészítését már a regisztrációt követően el lehet kezdeni.
Formai követelmények: min. 4, de max. 6 db fénykép, mindegyikhez maximum 200 karakteres (szóközökkel együtt) szöveg csatolható.
A „fényképes képregényeket” a verseny weboldalán (http://europedirect.kjmk.hu)keresztül lehet feltölteni.
A feladat beérkezési határideje: 2013. március 11. 24.00 óra

 

Online English

 

Ez a feladat az Európai Unióval kapcsolatos és játékos angol nyelvi feladatokból áll, melyeket a játék honlapján lehet megtalálni és megoldani. A feladatok megoldási határideje: 2013. február 28. 24.00 óra

 

Elődöntők:Time 2 meet!

 

Tervezett időpontok és helyszínek:      2013. április 22. (hétfő) 10 óra, Békéscsaba

        2013. április 23. (kedd) 10 óra, Szeged

Az első két feladat (Online English és Comics) alapján, korcsoport szerint a legjobb 10-10 csapat kap meghívást a két elődöntőre.

Az 5-6. osztályosok feladata:A regisztráció során kapott ország szabadon választott népmeséjének (vagy meserészletének) előadása angol nyelven, minimum 7, de maximum 10 percben.

A 7-8. osztályosok feladata:A regisztráció során kapott ország szabadon választott történelmi eseményének előadása angol nyelven, minimum 7, de maximum 10 percben.

 

Döntő:Phew!!! Made it!

 

A döntő időpontja:2013. május 25. (szombat) 10 óra, Kecskemét, a Katona József Könyvtárban.

Az elődöntők alapján a dobogós csapatok kapnak meghívást a döntőbe, ahol az előzőekben már bemutatott előadást kell színpadra vinni nyilvános nagyközönség előtt.

 

A felkészüléshez segítség található a játék honlapján, és az Alternative English School Nyelviskola weboldalán(http://www.alternative.hu).

A vetélkedővel kapcsolatos további információk nyomon követhetők ahttp://europedirect.kjmk.huweboldalon, ill. forduljon a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához (tel.: 76-500-560, e-mail:[email protected]).

Kövessen minket a Facebookon is!