Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 8. 14:54

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Szűz Mária Lourdes-i megjelenése, A betegek világnapja

szerda: hamvazószerda

csütörtök: Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön !

Egésznapos Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. 8.00 órakor közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Hamvazószerdán és a jövő vasárnap minden szentmise után hamvazás lesz.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Kérem a közösségeket, hogy akik szívesen vállalnának egy-egy keresztút végzést, iratkozzanak fel a sekrestye előtti lapra.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a templomi faliújságra felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:a gyermekekért, hitük fejlődéséért, hogy a családok valóban kis egyházként éljenek.

Nagyböjtben az Egyház a következőket kéri tőlünk:
2 szigorú böjti nap van: a hamvazószerda és a nagypéntek. Azoknak, akik már elmúltak 18 évesek, de még nincsenek 60 évesek csak háromszor lehet étkezni és a főétkezés alkalmával jóllakni. Húsételt fogyasztani nem szabad.

Nagyböjt péntekjein a máskor szabadon választható bűnbánati cselekedetek közül a hústilalom a kötelező, betöltött 14 éves kortól életünk végéig.

Nyílt napoka Szent Imre Katolikus Óvodában Február 20-án, szerdán a Szent Imre utca 9-ben, február 21-én, csütörtökön a Teleki László u. 1. szám alatt 900 órától 1030-ig. Részletek a hirdetőtáblán.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház