Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 27. 08:08

A MAGYARORSZÁGI ROMANIKA MŰVÉSZETE II.

A MAGYARORSZÁGI ROMANIKA MŰVÉSZETE II.
Folytatódik a Kolostorok kincsei című kiállításhoz kapcsolódó előadás-sorozat a Cifrapalotában. A február 27-én 16 órától sorra kerülő vetített képes előadáson ezúttal ifj. Gyergyádesz László művészettörténész a magyarországi románkori művészet 12. századi emlékeit mutatja be a feldebrői altemplom falképeitől a koronázási jogarig.

A múzeum szakemberei által tartott előadások a Kolostorok kincsei című kiállításhoz kapcsolódnak, s minden korosztály számára igyekeznek segítséget nyújtani abban, hogy még alaposabban megismerkedhessenek az Árpád-kori Magyarország művészettörténeti, történelmi és régészeti emlékeivel. Áprilistól, a sorozat 2. felében tartandó előadásokon pedig emellett nagyobb szerepet kapnak majd a korszak európai kapcsolatai is (pl. Magyar Szent Korona, a ciszterci rend és művészete, a limoges-i beágyazott zománc). Az előadásokra a Cifrapalota földszintjén, szerdai napokon 1600–1700 óra között kerül sor.

 

§    március 6.: A magyarországi romanika művészete III.(előadó: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész)

§    március 13.: Árpád-kori magyar pénztörténet

(előadó: V. Székely György régész, numizmatikus)

§    március 20.: Külföldi pénzek az Árpád-kori Magyarországon(előadó: V. Székely György régész, numizmatikus)

§    március 27.: Kereskedelem, pénzgazdálkodás és pénzügyi politika az Árpád-kori Magyarországon(előadó: V. Székely György régész, numizmatikus)

 

 

Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye

6000 Kecskemét, Rákóczi út 1.

Tel: 76/480-776, E-mail: [email protected]

F. k.: Rosta Szabolcs múzeumigazgató

Kövessen minket a Facebookon is!