Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. március 1. 15:31

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja. A jó Isten áldása legyen életükön!

Köszöneta katolikus iskolák javára adott .

Hétfőn 9 órától baba-mama klub lesz a plébánia baba szobájában. Játszunk, énekelünk, beszélgetünk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

. Tanuljunk együttimádkozni a Hit Évében márc. 5-én, kedden 18 órától a kápolnában.A téma: Imádság a Szentírással (Ignáci szemlélődés) Az ignáci imamódok közül a vezetett szemlélődés segítségével szemléljük a Jerikói vak meggyógyításának szentírási szakaszát. 3 lépésben történik:  1,előkészítjük az imát, 2, Az ima, 3,Visszatekintés az imára.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a nagyterem bejárati ajtójára felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:a nagyszülőkért, szülőkért, hogy életük jó példa és tanúságtétel legyen Istenbe vetett hitükről

A jövő vasárnap gyűjtés lesz az egyházmegyei építési alap javára.

A Máltai Szeretetszolgálat március 12-én, kedden 19 órai kezdettel 21. alkalommal rendezi meg hagyományos jótékonysági koncertjét a Kecskeméti Katona József Színházban. Ez alkalommal  „Örömünnep Március Idusán” (Tánc fantázia) kerül bemutatásra. A darabban közreműködnek: Tisza Táncegyüttes és az Állami Népi Együttes.

A Jákob kútja közbejáró imaalkalom legközelebb március 13-án, szerdán lesz a plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk mindazokat, akik imát kérnek testi-lelki problémáikért. Részletek a plakáton.

Antióchiás lelkiségi ifjúsági hétvégelesz március 14-16 között a plébánián, kérnénk a közösség imáját a hétvége sikeréhez, Hívunk és várjuk 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését. Szeretnénk éjszakai szállásra befogadó családokat, akik 3-4 fős alvócsoportot tudnának fogadni a hétvége fiataljai közül, valamint hívnánk segítőket a hétvége hátterének biztosításához (2-3 órás háttérmunkához )   valamint szívesen fogadunk sütemény felajánlásokat. A fiatalok jelentkezését: Kovács András és Melinda , vagy Bobek Tamás atyának jelezzék.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Szeptembertől indul felmenő rendszerben az állami iskolákban az 1. és az 5. osztályban kötelezően választható hittan vagy világi etika óra. Kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy válasszák és jelentkezzenek a hittan órára.

Tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.
Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék az előcsarnokban lévő Szentcsalád kép alá.

Keresztelésápr.21-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: márc.20. ápr. 3., 10. és 17-én 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell. Imádkozzunk értük!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház