Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. március 28. 15:29

Sonkát, tojást, kalácsot szentelt Dr. Bábel Balázs érsek

Képgaléria
Sonkát, tojást, kalácsot szentelt Dr. Bábel Balázs érsek
Ételt áldott Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban Nagyhét csütörtökén (március 27-én). A hagyományos rendezvényen a Wojtyla Barátság Központban azokat a sonkát, tojást, üdítőt, kalácsot, és egyéb húsvéti ajándékokat tartalmazó csomagokat szentelte meg, melyeket a Wojtyla sorsközösség szegény sorsú tagjai kaptak. Az ételáldást megelőzően a 125 éves Kodály Zoltán Vegyeskar adott rövid műsort a Wojtyla Barátság Központban. (http://www.kecskemeti-hirhatar.hu)

Ezúton is köszönjük a támogatóknak a segítséget: Sikér Kft, Royal Sekt Zrt., Metro Kereskedelmi Kft., Kökény Húsbolt, Tesco-Globál Zrt, Szil-coop Áruház, P&P Pékáru, Mizsetáp Kft. Kiskunfélegyházi Malom, Cseh Pékség, Fejedelmi Pékség, Mizsevíz Kft., Marton Húsbolt.

 

A Petőfi Népében és a baon-on olvastuk:

Bábel Balázs megáldotta a szegények ételeit

Dr. Bábel Balázs érsek tegnap megáldotta a szegények húsvéti csomagját a kecskeméti Wojtyla Barátság központban.

A Wojtyla népkonyháján a megszokottnál is többen gyülekeztek tegnap délben, a keresztények egyik legnagyobb ünnepére, a Húsvétra készülődtek. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét főegyházmegye érseke látogatott el hozzájuk, hogy megszentelje az ajándék húsvéti csomagokat. Az önzetlen támogatóknak köszönhetően a táskákba egyebek mellett sonka, kalács, tojás és cukor került. Az ünnepség meghitt hangulatát emelte a kecskeméti Kodály Kórus dalcsokra. A sorsközösség tagjaival közösen köszöntötték az érseket, aki egyben a ház alapítója is.

– Akármennyit is fejlődött a világ, mindig lesznek szegények. Ahogyan azt egykoron Jézus is megmondta. Új pápánk, Ferenc pápa is a nevét Assisi Szent Ferencről kapta, aki a szegények védőszentje. Éppen azért, mert az ő szellemében a szegényeken szeretne minden áron segíteni – hangsúlyozta Bábel Balázs, majd megáldotta a szegények asztalára kerülő ételeket. Végezetül pedig személyesen is segített az adományok kiosztásában.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház