Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. április 11. 08:47

„Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája”

Képgaléria
„Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája”
„Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája”- elnevezéssel indult megmérettetés 2013. április 9-én Kecskeméten, a Granada Wellness, Konferencia és Sport Hotelben a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által megrendezett megyei döntőben.

A versenyben, a korábbi években rendezettekhez hasonlóan, háromtagú középiskolás csapatok vettek részt (1 fő kerékpáros, 1 fő segédmotor-kerékpáros, 1 fő személygépkocsi-vezető). A versenyen a csapat mindhárom tagja különböző (kerékpáros, segédmotor-kerékpáros, B kategóriás járművezető) KRESZ tesztlapot töltött ki. A gyakorlati verseny során a kerékpáros versenyző kerékpárral, a segédmotoros-kerékpáros segédmotoros-kerékpárral teljesítette a Hotel parkolójában felállított ügyességi pálya feladatait, majd a segédmotoros és a személygépkocsi-vezető versenyző a járművével részt vett a közúti közlekedésben a város területén. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a versenyzők közlekedésének szabályosságát vizsgabiztosok ellenőrizték és pontozták.

 

Első helyezettek:

  • Kerékpáros kategória – Eszenyi Lajos Kiskőrös
  • Segédmotor-kerékpáros kategória – Nagy Gergő Tiszakécske
  • Személygépkocsi vezető kategória – Varga Péter Jánoshalma

 

Az első helyezettek képviselik megyénket a 2013. május 22-24. között megrendezésre kerülő versenyen Debrecenben.

A személygépkocsi vezető kategóriában az első helyezett nem tud részt venni az országos döntőn, ezért a II. helyezett Mészáros Ádám – Kunszentmiklósi fiatalember küzd meg az országos versenyen a csapat tagjaként.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház