Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. április 28. 21:47

Mérlegen: nehézségek és sikerek

Mérlegen: nehézségek és sikerek
Térségünk számos településéről érkeztek küldöttek a Vállalkozók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezetének éves közgyűlésére, melyet a napokban a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben rendeztek meg. Versegi János elnök beszámolójában kiemelte, hogy a vállalkozók országos és megyei szövetségének apparátusa ebben a nehéz gazdasági helyzetben is végezte érdekérvényesítési és érdekvédelmi munkáját. Mint a legmarkánsabb munkaadói érdek képviseleti szervezet, minden lényeges, a munkaadókat érintő kérdésben állást foglalt, és igyekezett közreműködni a jogalkotás folyamatában.

 

A megyei elnök elmondta, hogy a VOSZ-tagok között jelentős arányt képviselnek a termelő vállalkozások. Kevésbé előnyös viszont, hogy többségben vannak a kecskeméti térség vállalkozásai, és a megye távolabbi területei kevésbé reprezentáltak.

Az aránytalanságok mérséklésére az elnökségük időben kidolgozta a helyi csoportok létrehozásának koncepcióját, így – a megye nagyvárosaiban megalakult VOSZ csoportokkal - a szervezet még közelebb került a vállalkozókhoz és a helyi politikához. Ezzel elérhetővé vált, hogy a döntéshozók kikérjék a vállalkozók véleményét helyi szinten is.

Versegi János beszámolójában kiemelte, hogy a vállalkozók érdekeit szolgáló klaszterek és egyéb koordinációs szervezetek működtetésében a VOSZ folyamatosan együttműködik a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarával. A VOSZ megyei Információs és Szolgáltató Irodájának munkája kiegyensúlyozott volt az elmúlt időszakban, eredményesen végezte a Széchenyi Kártya értékesítésével és a Széchenyi-program információinak átadásával összefüggő tevékenységét.

Az elnöki beszámolót követően, dr. Chikán Attila professzor, a VOSZ Gazdaságpolitikai Bizottságának elnöke tartott előadást az aktuális gazdasági helyzetről és a szövetség gazdaságfejlesztési kérdésekben elfoglalt álláspontjáról. 

Kövessen minket a Facebookon is!