Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. április 29. 10:47

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Sienai Szent Katalin Szűz és egyháztanító

kedd: Szent V. Piusz pápa

szerda: Szent József, a munkás

csütörtök: Szent Atanáz püspök és egyháztanító

péntek: Szent Fülöp és Jakab apostolok

szombat: Szent Flórián vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Hétfőn este 7 órakor egyházközségi képviselőtestületi gyűlés lesz.

Szerdán egyházmegyei majális lesz a Szentcsalád Plébánián. 9 órakor érseki szentmise lesz. Részletek a plakátokon.

Szerdán lesz a városföldi templom búcsúja.  10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise.

Csendes szentségimádás lesz papi, szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Egyházközségi zarándoklatlesz szombaton reggel 6 órai indulással, Paks Mohács, Siklós , Máriagyűd meglátogatásával. Jelentkezni az irodában lehet 4.500 Ft (útiköltség+ebéd+belépő) befizetésével. Póttagot tudunk felvenni. Reggel nem lesz itthon szentmise. Hozzunk magunkkal Hozsanna imakönyvet! Az ebédhez hozhatunk sütit.

Jövő vasárnap a szentmiséken lesz az édesanyák megáldása.

Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért.

Köszöneta múlt vasárnap a papnevelés céljára adott 84.365 Ft-ért.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

A nagymarosi ifjúsági találkozó május 25-én lesz.

Napközisalsós hittanos tábor itt a plébánián június 17 -21., naponta 8:00-tól 16:00-ig. Napközben gyermekprogramok lesznek. Játékok, sportversenyek, kézműves foglalkozások, akadályverseny. Minden nap háromszori közös étkezés.. Érdeklődni és jelentkezni Lovas Mária hitoktatónál, vagy az irodában lehet 4.000 Ft előleg befizetésével. Összköltség 8.000 Ft/fő.Jelentkezési lap az iroda előtti asztalon található.

Keresztelésjúnius 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: május 22, 29, június 05, 12-én 18.00 órakor. Jelentkezni a hívek irodájában lehet. Imádkozzunk értük!

Július 17-21 között Piliscsabán egy katolikus kollégiumban, nagyon szép környezetben lesz idén a plébániai tábor, ahova családokat, és felnőtteket hívunk, és várunk.

 „A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az Új Széchenyi Terv keretében 25 hátrányos helyzetű embert képez ki szakmára és segíti lakhatásában. Ehhez a programhoz albérleteket keres melynek finanszírozása a program keretei között történik a Szeretetszolgálat részéről. Részletek a hirdetőtáblán.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az udvar felöli előtérben található nagy zsákba. Köszönet az eddigi gyűjtésért.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek,

szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni,

második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Kérjük a testvéreket, hogy a parkoló autókban ne hagyjanak semmit se szem előtt, mert a közelmúltban legalább 10 autót törtek fel előttünk.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház