Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2013. május 27. 14:50

Tizenéves adománygyűjtő állatvédők

Képgaléria
Tizenéves adománygyűjtő állatvédők
Két tizenéves kecskeméti testvérpár, tízezer forint értékű élelmiszeradományt gyűjtött össze, a Menhely az Állatokért Alapítvány árva kutyái és cicái részére. Az adomány átadására május 24.-n pénteken került sor az alapítvány telephelyén.

Bódog Blakna és Milán, Karcsú Fanni és Noémi állatszerető gyermekek, a családokban kutyák, macskák és hörcsögök gondos kisgazdái.

Az adománygyűjtés ötlete Karcsú Fannitól származik, aki elmondta, hogy kutyasétáltatás közben azon gondolkodtak, hogyan tudnának segíteni a menhely árva kutyusain.

Elmondták, hogy szívesen segítenének a nyári szünetben, első lépésként adományt gyűjtenének a kutyusoknak.

Profik módjára szervezték meg az akciót. Szórólapokat készítettek, melyeket lakókörnyezetükbe szétosztva kaptak segítséget. Volt, aki élelmiszert, volt, aki pénzt adott a sikeres akcióhoz. Végül a gyerekek, saját zsebpénzükkel kiegészítve, tízezer forint értékben gyűjtöttek össze kutya és macskaeledelt. Ennek az átadására került sor pénteken.

A kis állatvédőket, az alapítvány titkára fogadta a telephelyen.

Az adománycsomagot kibontva, együtt etethették meg a néhány hetes kiscicákat a munkatársak segítségével. Megismerkedtek az árva kutyusokkal, egyiküket meg is simogathatták, melyért a kutyus nagyon hálás volt.

Nyári szüneti álmuk is valóra válik, a továbbiakban, mentorként segíthetnek az árva kutyusok gondozásában.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Bódog Blanka állatorvosnak készül, azért, hogy segíthessen a beteg és árva állatokon.

A Menhely az Állatokért Alapítvány és munkatársai köszönik a kis állatvédők segítségét, a szülőkkel együtt, büszkék vagyunk arra, hogy ezek a gyermekek, már most felelősen gondolkodnak az állatok védelméről, az állatok és az ember kapcsolatáról.

Örömmel tölt el bennünket, hogy hamarosan „kis munkatársaink” lesznek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület