Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. június 14. 13:52

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

szerda: Szent Romuald apát

péntek: Gonzága szent Alajos szerzetes

szombat: Fisher Szent János püspök és vértanú, Morus Szent Tamás vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap a 9 órás szentmisében Keresztelés és tanévvégi hálaadás lesz.

A mai vasárnap, a reggeli misét követően A Happy Four Friends Énekegyüttes ( Plébániánk fiataljai) tart koncertet, itt a nagyteremben, melyre mindenkit nagy szeretettel várnak.

A mai vasárnap 19 órakororgonál Nagytermünkben Burik Gábor, a budapesti Bartók Béla konzervatórium végzős hallgatója. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadunk a templom javára. Részletes program a plakáton.

Kedden este 6 órakor közös biblia körös grillparti kezdődik.

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Jövő vasárnap a 9 órás szentmisén lesz bérmálkozóink bemutatása.

Jövő vasárnap a fél 12-es szentmisén, a Barátok templomában Érsek Úr állandó diakónussá szenteli Fekete Gábor hitoktatót. Imádkozzunk érte!

Június 29-án, szombaton 10 órakor papszentelés lesz a Nagytemplomban. Foglaljuk imáinkba a szentelendőket!

Júniusban minden hétköznapi szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Otthon is imádkozzunk közösen! Kérjük Jézust, alakítsa szívünket az Ő Szent Szíve szerint!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Megjelent Barsi Balázs - Telek Péter-Pál: Magasság és mélységszentírási elmélkedéssorozatának 2. kötete, mely tartalmazza a vasárnapi és hétköznapi miseolvasmányokat, valamint az azokhoz kapcsolódó gondolatokat, Úrnapjától egészen az egyházi év végéig. A kötet kedvezményes áron 1.500 Ft-ért megvásárolható az irodában.

Köszönet azoknak, akik már kitöltötték a levelezőlistán vagy papírformában megkapott kérdőívet a plébánia pasztorális tervhez. Aki még nem töltötte ki, kérjük, tegye meg. A papírformátumot az irodában lehet leadni.

Aki pénzbeli adományával szeretné támogatni az árvízi védekezési és mentési munkálatokat, az az előtérben a Szentcsalád kép alatti perselybe teheti adományait. Egybe fogjuk beküldeni a Katolikus Karitász javára!

Hétfőtől szerdáig burkolás miatt a Főbejárat nem lesz használható.

Bejárás az udvar felöl lehetséges. Aki a burkolás költségeihez szeretne hozzájárulni, az iroda ablakban lévő perselybe megteheti.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház