Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. június 30. 08:23

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd:Szűz Mária Látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony)

szerda: Szent Tamás apostol

csütörtök: Portugáliai Szent Erzsébet

péntek: Zaccaria Szent Antal Mária áldozópap

szombat: Goretti Szent Mária, Szent Dominika

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap Péter-fillérországos gyűjtés lesz a Szentatya javára.

Egésznapos Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. Reggel a szentmise után közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

A Piarista Iskola iskolai takarítói és az úrihegyi erdei iskolába ott lakó gondnoki állásokat hirdet. Az állásokra július 5-ig várják a jelentkezéseket az iskolatitkárságon. További információk az iskolai honlapon találhatók.

Farkas Lászlóa Nagytemplom egykori plébánosának aranymiséje július 7-én vasárnap fél 11-kor lesz a Nagytemplomban.

Július 7-én vasárnap 16 órakor lesz a Mária-kápolna búcsúja. Az ünnepi szónok Holczer József piarista atya lesz.

A Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) erdélyi szakemberek számára, július 10.11.12. és 13-ára szállást kér. Szívesen fogadnak süteményt, pogácsát, egyéb finomságot is ezekre a napokra.  Jelentkezni Hortobágyi Tibor és Áginál lehet.

Július 17-én, szerdán egésznapos egyházmegyei szentségimádási napunk lesz. Kérem a sekrestye előtti maketten lévő lapon jelentkezzünk a virrasztásra óránként. A reggeli szentmise után és este fél 6 órától fél órás közös szentségimádás lesz.

Július 27-én, szombaton este 7 órakor kezdődik a szokásosbatyus Anna-bálunk. Hozzunk egy tányér süteményt, egy üdítőt és családonként egy tombola tárgyat. Kicsiket és nagyokat, családokat és egyedülállókat is egyaránt szeretettel hívunk. Aki tud fél órával előtte kérem, jöjjön előkészíteni!

Következő keresztelőnk szeptember 29-én a 9 órás szentmisében lesz. Jelentkezni az irodában lehet. Imádkozzunk értük!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Köszönet azoknak, akik már kitöltötték a levelezőlistán vagy papírformában megkapott kérdőívet a plébánia pasztorális tervhez. Aki még nem töltötte ki, kérjük, tegye meg. A papírformátumot az irodában lehet leadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház