Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. július 4. 13:43

Bábokat nézett a Wojtyla Család

Képgaléria
Bábokat nézett a Wojtyla Család
A Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ Szent Lukács Kollégiumának tagjai Farkasné Judit animátorral az Erdei Ferenc Művelődési Központban jártak július 2-án, kedden. A hónap alkotója: Nyikolaj Vdovkin zománcművész és Bábok egy élet tájairól... című kiállítást nézte meg az érdeklődő közönség. A játékos beszélgetésen, kis-vizsgán - hogy kinek mit jelentenek a képek - érdekes és kreatív vélemények születtek. Ezúton is gratulálunk az alkotóknak, és köszönjük a művelődési központnak, hogy fogadtak bennünket.

Horváth Mari, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező bábszínházi látványterveit, tárgyait, figuráit láthatják a veszprémi, a zalaegerszegi, a debreceni és a kecskeméti előadásokból.

Az 1948-ban született orosz művész, művészetpedagógus 1985 óta rendszeres vendége a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepnek. Művészetében a világ ellentmondásosságának eszméjét ábrázolja, de az ellentétek ütköztetésében is az élet szépségét érezteti. A szeretet, a jó és a gonosz harca folyamatosan visszatérő témái alkotásainak. Kiváló pedagógus lévén nem csak családtagjai, de számos tanítványa vált ismert zománcművésszé. A kortárs orosz művészet nemzetközileg is ismert és elismert mesterét ismét köszönthetjük 2013 júliusában a XXXIX. Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelep meghívott művészei között.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház