Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2013. július 29. 14:56

Szent Anna napját ünneplte a Wojtyla Ház

Képgaléria
2006. július 26-án, Szent Anna napján mintegy ötven éhes szegény ember kereste fel az önkormányzat egykori családsegítő központját, a romos, elhagyott Egressy utcai épületet. A dohos, elhagyatott épületben ebédet kínáltak, mely mellé ígéretek is „kerültek”: a vakolathullás eltűnik és egy szép, felújított, megfiatalított otthon lesz. Naponta fogunk kínálunk meleg ételt, akár százhúsz rászoruló számára is. Akkor még nem hittük, hogy több száz adományozó segítségével, pár év múlva álmunk megvalósul. Ezt a csodás napot ünnepelte a Wojtyla Ház gondozottjai és a központ állandó támogatói, főzői július 26-án pénteken. A program a Wojtyla téren, II. János Pál pápa szobránál kezdődött, ahol Farkasné Pásztor Jolán a ház vezetője beszélt eddigi munkánkról, életünkről, sikereinkről. Mára sikerült elérnünk, hogy mindennap kínálunk meleg ételt a központunkban, akár százhúsz rászoruló számára is, emellett pedig egyéb szolgáltatásokat és kulturális programokat nyújt az intézmény a rászorulók számára. Majd Sándor Pálné és Godány Péterné házunk önkéntes-segítői megkoszorúzták házunk névadójának kecskeméti szobrát.

Az ünnepség az ebédlőben folytatódott. A közönséget Dr. Provaznik Balázs a Családvédelmi Osztály vezetője köszöntötte. A város nevében köszönetet mondott a központ vezetőségének és dolgozóinak, hogy egy ilyen szép, összetartó közösséget tudtak létrehozni.

Dr. Jeney Gábor főplébános nyitotta meg a Wojtyla Ház legújabb tárlatát az Emberi arcok című portréfotó kiállítást, mely a központba járó emberek életét, programjait, mindennapjait mutatja be. Majd Jeney atya megáldotta a házat és a jelenlevőket.

A program Farkas P. József alapító köszöntőjével folytatódott, aki bemutatta Ferenc pápa nemrégiben érkezett apostoli áldását, melyet a Wojtyla Háznak és a benne működő Szenteste Alapítványnak küldött. Köszöntötte többek között a ház állandó szponzorát Juhász Sándornét és férjét Juhász Sándort, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonosait, akik megígérték életük végéig és gyermekeik is támogatják fogják ezt a házat.

Jelen volt a nap szponzora is Dr. Bálint Anna, aki ma nemcsak névnapját ünnepelte, hanem házassági évfordulóját is. Elmondta mindig csak szeretetet kapott férjétől, akivel már sok éve házasok. Egy csodát is megosztott velünk: két évvel ezelőtt ilyenkor az orvosok közölték vele, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és akkor a Wojtyla Ház kicsi családja „kiimátkozta belőle” ezt a betegséget, meggyógyította őt. Mindenki szíve elszorult a hallottaktól.

A könnyes beszéd után a Wojtyla Ház vezetősége átadta a „Szeretet asszonyai” kitüntetést Juhász Sándornénak és dr. Bálint Annának.

Illetve köszöntöttük házunk egyetlen Annáját is, Farkas Kálmán Józsefnét, és a júliusi születésnaposokat, Kispataki Éva, Rebek Mihály, Sándor Pálné, Somodi József Imre, Szabó Annamária, Szabó Tamás.

Az ünnepség után a közös ebéd következett, melyet dr. Bálint Anna és családja egyenesen Vecsésről hozott. Igazi vecsési káposztából készült töltött káposzta volt a mai ünnepi menü.

A hangulatról Szénási Pál zenész gondoskodott. A nap végén tánc és éneklés is volt.

Fogadják szeretettel a Gong Rádió interjúját Farkasné Pásztor Jolánnal.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház