Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. október 25. 10:43

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Szent Simon és Júdás Tádé apostolok

csütörtök: Boldog II. János Pál pápa

péntek:Mindenszentek Parancsolt ünnep, szentmise reggel 9 és este 6 órakor.

szombat:Halottak Napja szentmise este 6 órakor

Mindenszentek és Halottak az esti szentmise után megemlékező szertartást tartunk az urnatemetőbenaz elhunytakért.

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Október hónapban imádkozzuk közösen a rózsafűzért otthon is.

Okt. 28-án, hétfőn 19 órakor a St. Mary`s Katolikus Leányiskola Kórusa (Shaftesbury) ad koncertet az Aurin Leánykarral együtt a Nagyteremben. A belépés ingyenes szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Október 30-án, szerdán 18 órai kezdettel a KÉSZ szervezésében előadás lesz a Főplébánia Közösségi házában FIATALOK,KERESZTÉNYSÉG, ZENE címmel. Részletek a plakáton.

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Aki november 1-8-ig a temetőt meglátogatja és imádkozik az elhunytakért, minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Aki meglátogat egy templomot vagy kápolnát, és ott imádkozik az elhunytakért, az előbbi feltételek mellett szintén teljes búcsút nyer. Emlékezzünk meg elhunyt testvéreinkről, ha lehet, a teljes búcsú felajánlásával.

Az urnatemetőünnepi nyitva tartásaa bejárati ajtókon olvasható.

Köszöneta missziók javára adott adománykért.

Gyászfeldolgozó csoportindul A Parázs Központ szervezésében november 6-án, szerdán 17.00 órakor a Szentcsalád Közösségi Házban. Bővebb információk a plakáton és a Parázs honlapján találhatók.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

A Piarista Iskola leánykollégiumi nevelői és gyógypedagógus állásokat hirdet. További információk az iskolai honlapon olvashatóak. A jelentkezéseket folyamatosan várják személyesen az iskolai titkárságon illetve e-mail-ben.

Bauer  Ferenctb. kanonok, c. dézsi prépost, kiérd. esperes, érseki tanácsos, Baja-Szent József Plébánia ny. plébánosa, életének 85., áldozópapságának 62. évében türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, október 20-án a Szent Útravalóval megerősítve a bajai Szent Rókus kórházban csendesen visszaadta lelkét Teremtőjének.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház