Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. október 28. 15:35

Festékadomány nagycsaládosoknak

Képgaléria
Festékadomány nagycsaládosoknak
Több mint száz doboz festéket kaptak a közép-magyarországi régióban élő nagycsaládok a Poli-Farbe Festék- és Vakolatgyár felajánlása révén. A jótékony-sági program célkitűzése, hogy a családok saját kezűleg újítsák fel otthonaikat, s így szebb és élhetőbb környezetet teremtsenek. A felajánlás révén öt kecske-méti nagycsalád otthona is megszépül.
A Nagycsaládosok Egyesületének közép-magyarországi régiójában, amely többek Kecskemét, Monor, Nagykőrös, Szigetszentmiklós városait érinti,összesen 115 doboz színes beltéri falfestéket és zománcfestéket adtak át szeptemberben. A festékadományból 34 család részesült, ami azt jelenti, hogy csaknem 100 gyermek lakókörnyezete szépülhet meg az ősz folyamán.  Vitálisné Malik Judit és Szőnyiné Gábor Mária, a civil szervezet regionális titkárai a családok nevében elmondták: sok otthon szépült meg az elmúlt hetekben a felajánlás révén. A felajánlott festékmennyiség több mint 3.000 négyzetméternyi falfelület, illetve több mint 90 négyzetméternyi ajtó, ablak festésére elegendő. A festési munkálatokat a családok egymást segítve, rokonok, barátok bevonásával végezték, végzik.

Országszerte több mint félezer nagycsalád tudja otthonát barátságosabbá, szebbé tenni a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár felajánlásának köszönhetően. A felújítási munkálatokat a rászoruló családok saját maguk végzik, szükség esetén szakértői segítséggel. A színes beltéri falfestékeket és zománcfestékeket a Poli-Farbe biztosította a Nagycsaládosok Országos Egyesülete közreműködésével. A festékek egyedi tulajdonságainak köszönhetően barátságosabb otthonok alakíthatók ki: a festés után a falfelületek esztétikussá és moshatóvá válnak, jobban ellenállnak a szennyeződéseknek, ami a higiéniai tisztíthatóság szempontjából is nagyon fontos.

A hazai tulajdonú Poli-Farbe évek óta szervez jótékonysági programokat, melynek keretén belül közintézmények, óvodák, iskolák, kórházak, egészségügyi és szociális intézmények részesültek festékadományban. 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelő család a tagja. Az Egyesület országszerte hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel működik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti. Alapítása óta legfontosabb céljai között szerepel az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, illetve a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.  Az egyesület folyamatosan azon munkálkodik, hogy a többgyermekes hátrányos helyzetű családokon segíteni tudjon.

Kövessen minket a Facebookon is!