Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. november 11. 10:35 | Szerző/forrás: http://www.baon.hu/

Átérzik a nélkülözők hiányát

Képgaléria
Átérzik a nélkülözők hiányát
A Kecskeméti Református Egyházközség vállalta fel a tegnapi ebédet a Wojtyla Barátság Központban.

A kecskeméti népkonyhára járó rászorulókat az egyház nevében Kuti József lelkipásztor köszöntötte, majd segített a székelykáposzta tálalásában.
A rászorulók örömmel fogadták a lelkipásztort, akivel az ebéd előtt Molnár Zoltán, a Wojtyla ház intézményvezetője beszélgetett. Köszöntőjében kitért arra, hogy a Wojtyla-közösségbe adományozóként, segítőként többször jártak már a testvéregyházak, így a református sem először támogatta a sorsközösséget, melyet ezúton is köszönnek. Majd Kuti Józsefet az életútjáról és a kecskeméti református közösségről faggatta. A résztvevők megtudhatták, hogy a lelkipásztor három évvel ezelőtt került a városba, korábban Dunántúlon szolgált.

Kuti József hangsúlyozta: számára az igehirdetés a legfontosabb, az azonban nem jelent nagy különbséget, hogy faluban, kisvárosban vagy nagyvárosban. A közösség iránti elhivatottsága ugyanolyan nagy. Az egyház számára legalább ennyire jelentős, hogy mindenkire egyformán figyeljenek, fiatalra, idősre egyaránt. Sok megkeresést kapnak, hogy segítsék a rászorulókat. Mint mondta: ma a társadalomnak nagyon sok támogatásra van szüksége. Minden gyülekezetnek át kell éreznie a nélkülözők hiányát, legyen az lelki vagy anyagi.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház