Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. november 22. 13:59

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú

szombat: Szent András apostol

Vasárnap: Advent 1. vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap országos karitász- gyűjtés lesz templomainkban. A befolyt összeg 40%-át a plébániánk rászoruló szegényei megsegítésére fordítjuk a gyűjtés további részét az országos Magyar Katolikus Karitász rendelkezésére bocsátjuk.

Hétfőn 19 órától az egyházközségi képviselőtestület gyűlése lesz.

Nov. 28-án, csütörtökön este fél 7-kor a plébánia filmklubjában az „Utolsó hegycsúcs” című filmet vetítjük. Részletek a plakáton.

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Nov. 29-én, 30-án és december 1-jén adventi lelkigyakorlat lesz a Nagytemplomban Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével. Részletek a plakáton.

Nov. 30-án, szombaton 9 órai kezdettel adventi koszorú készítés lesz a gyerekeknek. 500 Ft-os hozzájárulást kérünk.

Nov. 30-án, szombaton 16 órai kezdettel Radó Vilmos emlékest lesz a Nagyteremben, utána nosztalgia táncest. Részletek a hirdető táblán.

A Szolgálat a Közjóért és a Rászorultakért Alapítvány   ebben az évben is megrendezi a Piarista Iskola aulájában szokásos évi „bolhapiacot” nov. 30-án, szombaton 9 -15 óráig és vasárnap 9 – 14 óráig. A bolhapiac kínálata nagyon sok elemből tevődik össze, mindenki talál az elképzeléseinek megfelelő tárgyat.

Jövő vasárnap a 9 órás szentmise után a Lakó Sándor Kamarazenekar hagyományos adventi koncertje (kb. fél óra) lesz templomunkban.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Minden reggel más csoport szolgál a szentmisén. Utána tea és sütemény, ha hoznak. Kérem, iratkozzunk föl a listára a hívek irodájában!

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal. Minden szombaton más-más felekezet vállalja a házigazda szerepét. Részletek a plakáton.

Dec. 8-án,vasárnap a 9 órás szentmisében lesz elsőáldozóink bemutatása.

A plébániánkon az idén is lesz adventi vásár december 8-án a szentmisék után. Várunk:ruhaneműt, könyveket/dvd/cd-t, játékokat, konyhai felszerelést, ajándék tárgyakat.stb Semminek nem lesz ára, de szívesen fogadunk pénzadományt is a kihelyezett perselybe. A pénzt idén is, a rászoruló családok karácsonyi csomagjára fordítja a karitász. Dec.8-án reggel 8 órától várják a segítőket a kipakoláshoz.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Köszönetazoknak, akik segítettek a bérmáláskor.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az idén is megszervezi a szeretetdoboz-akciót. A gyűjtést általános iskolás korú, 8-12 éves gyerekek között hirdetik, akik szívesen leveleznének és adnának ajándékot hasonló korú gyerekeknek. Részletek a hirdető táblán.

Adventi készülődés címmel rajzversenyt hirdet a Szentcsalád Plébánia. Szeretettel várjuk minden óvodás és általános iskolás gyermek rajzát, festményét, mely adventi vagy karácsonyi témát dolgoz fel. A művek készülhetnek bármilyen technikával, A/4 –es méretben. Részletek a hirdető táblán.

Az elkövetkező vasárnapokon tartós élelmiszert gyűjtünk az előtérben kihelyezett dobozokban a rászoruló testvéreink megsegítésére.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház