Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. január 6. 08:21

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

szerda: Újév, Szűz Mária, Isten Anyja parancsolt ünnep

csütörtök: Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók

péntek: Jézus szent Neve

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Holnap, hétfőn Vízkereszt ünnepe lesz, ami az idei évtől kötelező parancsolt ünnep. Kötelező részt venni a szentmisén. A szentmisék reggel 8 (Szent Imre Iskola miséje is) és este 6 órakor kezdődnek.

Január 8-án szerdán 18 órától „Jákob kútja” közbenjáró imaszolgálat lesz a Nagyteremben. Részletek a plakátokon.

Január 16-án, csütörtökön egésznapos egyházmegyei szentségimádási napunk lesz. Kérem a sekrestye előtti maketten lévő lapon jelentkezzünk a virrasztásra óránként ketten, de legalább 1 fő. A reggeli szentmise után és este 5 órától fél órás közös szentségimádás lesz.

Akik a 2014  -as évben szeretnének egyházi (templomi házasságot) kötni nálunk, január 27-ig jelentkezzenek a hívek irodájában. Az egyházi esküvő előtt legalább három hónappal be kell jelentkezni az esketés helyének a plébániáján.

„A kecskeméti Piarista Iskola óvodavezetői és óvodapedagógusi állásokat hirdet a 2014. szeptemberében induló óvodájába. Jelentkezni január 17.-ig lehet az iskola vagy az igazgató e-mail címére elküldött szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel. További részletek az iskola honlapján olvashatóak (http://kecskemet.piar.hu/hirek/241/5174 ). ”

Borsiczky  Tibor ny. valkói plébános életének 97., áldozópapságának 74. évében, türelemmel viselt betegség után elhunyt. Temetése 2014. január 17-én, pénteken délelőtt 11.00 órakor a tápiósápi plébániatemplomban bemutatott szentmise után lesz.

A Szent Ignác Lelkiségi Iskola szabadító szolgálatot tart a Helynökségen jan.24-26. Részletek a plakáton.

Keresztelésfebr. 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: jan. 27., febr. 3. és10-én 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell. Imádkozzunk értük!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház