Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. január 16. 09:25

Ünnepi rendezvények az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával

Képgaléria
Ünnepi rendezvények az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával karácsonyi ünnepkörhöz kötődően 2013-ban is olyan rendezvénysorozatot szervezett a Porta Közhasznú Egyesület, melynek során együtt ünnepelhettek, tevékenykedhettek a legszegényebbek a város lakóival.

1, Kecskeméti főtéri jótékonysági találkozások

A civil szervezet kilencedik alkalommal szervezte meg a főtéri étel- és adományosztást a karácsonyi ünnep időszakában. 2013-ban december 24-től január elsejéig. Kilenc napig, alkalmanként 300-400 szegény ember kapott itt meleg ételt, lelki támaszt, információt.  Megtisztelte a rendezvényt többek között: Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, Dr Zombor Gábor polgármester, Nagypál Sándor alpolgármester, Király József képviselő, dr. Bábel Balázs érsek úr, dr. Jeney Gábor a főplébánia plébánosa. A rászorulók közreműködésével lebonyolított programok a szegények önbecsülését fokozták, kiváltották a társadalom együttérzését, szolidaritását.  

2, Élő Betlehem, szegények karácsonya:

A Porta Egyesület azzal a céllal idézte fel a betlehemi történetet, hogy a mai üzleties világban a gyerekekben és a felnőttekben  is tudatosuljon a karácsony igazi üzenete: a legnagyobb boldogság adni. 2013-ban december 19-től 21-ig szervezték meg a Porta Egyesület tagjai a  Ferences templom melletti rom-kertben az élő betlehemet. Önkéntes szegény emberek közreműködésével építették meg és őrizték a város számára a betlehemet, amit élő állatokkal népesítettek be.  A megnyitón Mák Kornél alpolgármester köszöntötte az összegyűlt ünneplőket, majd dr. Jeney Gábor a Főplébánia plébánosa beszélt az élő betlehem állítás több évszázados hagyományáról.

 A város szívében, a Ferences barátok temploma melletti Rom-kertben előadott kulturális produkciókat nagy örömmel fogadták a főtéren nézelődő, vásárló emberek. A város főterére ezekben a napokban beköltözött az élő természet juhok, kecskék, lovak, csacsik, kacsák, nyulak „személyében”.  Jézus születésének jelmezes felidézésével pedig eljutott hozzájuk a karácsony szegényeket, elesetteket segítő üzenete is.     

Köszönjük, hogy  az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával megvalósíthatta az egyesület Kecskemét főterén a 9 napos sátras szeretetvendégséget és az adventi-karácsonyi ünnepségsorozat részeként a Ferences templom mellett a Jézus születését felelevenítő Élő betlehemet.  

                                       Bárkányi Ernő a Porta Egyesület elnöke

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház