Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2014. január 27. 13:51

Átadták az idei Szalézi Szent Ferenc díjat

Képgaléria
Szalézi Szent Ferenc ünnepe, a katolikus újságírás jeles védőszentjének emléknapja. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek atya Bárkányi Ernő érseki tanácsos úrral egyetemben tizenkét évvel ezelőtt alapította meg a Szalézi Szent Ferenc díjat. Ezzel is kifejezve tiszteletüket, nagyrabecsülésüket a Katolikus újságírás jelesei iránt. Január 26-án vasárnap érsek atya a Barátok templomában tartott szentmisén megemlékezett Szalézi Szent Ferencről, a kommunikáció, a hírközlés fontosságáról és alázatáról. Az eddig kitüntetettek, a sajtó képviselői és az idei év díjazottjai ezután a Porta Egyesület dísztermébe vonultak át. A díjazottak, Popovics Zsuzsanna és Vörös István egy állófogadás keretében Dr. Bábel Balázs érsek atyától, Bárkányi Ernő atyától, Farkas P. Józseftől, Nagypál Sándor alpolgármestertől vehették át az oklevelet és az érmét. A köszöntések után érsek atya névnapjáról is megemlékeztek a vendégek. Suhajda Krisztián országgyűlési képviselő, a soltvadkerti cukrászda képviseletében pedig átadta a hatalmas marcipános-csokoládés névnapi tortát. Egy közös agapéval zárult a nap.

POPOVICS ZSUZSANNA

 

Kárpátalján született és végezte tanulmányait. 2001 óta műveli az újságírói szakmát. Főiskolásként benevezett a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán meghirdetett újságíró pályázatra, ahol pályamunkáira felfigyeltek az akkori Kárpátaljai Szemle folyóirat szerkesztői, valamint a Kárpátalja című megyei hetilap alapítói. Megkereste a leendő főszerkesztő, és állást ajánlott számára a tervezett szerkesztőségnél. Ugrás volt az ismeretlenbe, de vállalta a kihívást, és otthagyta a tanítást.

A szakmai fejlődés lehetősége motiválta, hogy felvételizzen a Szegedi Tudományegyetem szociológia szakára. A diplomázás évében költözött Kecskemétre.

Elsőként 2007-ben jelentkezett a Petőfi Népe szerkesztőségében, ahol kezdetben külsősként dolgozott, majd 2009 augusztusában újságírói állást kapott.

A próbaidő leteltével maradt a „kaptafánál”. Az elmúlt négy év során folyamatosan bővültek a szakterületei, volt kiskunhalasi térségi tudósító, jelenleg pedig a Felső-Kiskunságért felel.

 

 

Vörös István

 

1985. január 16-én született Kalocsán. 2006-ban angol nyelven elvégezte a Comenius Szakközépiskolában az idegenvezető szakot. 2008-ban szerezte meg magyar szakos diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Bölcsésztudományi karán, ezzel párhuzamosan angol nyelven végezte el a Comenius Szakközépiskolaidegenforgalmi ügyintézői szakát.

A hírszerkesztésbe 2005-ben kóstolt bele. Egy rajongói honlapot szerkesztett, amelyen híreket fordított angol nyelvről, cikkeket, kritikákat írt. A rajongói oldalt közel egy év alatt sikerült az egyik leglátogatottabb magyar rajongói portállá fejlesztenie.

A kalocsai Korona Rádiónál 2009 óta tevékenykedik hírszerkesztőként, riporterként. Munkakörébe tartozik közérdekű, gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális jellegű riportok, interjúk elkészítése, szerkesztése, és az említett témákban hír-, magazin- és kulturális műsorok összeállítása.

Ugyanakkor a Kalocsai Néplap, a Kalocsai Hírlap, a KaloHírek.hu portál „külsős” újságírója.

2012-ben csatlakozott a Magyar Katolikus Rádió csapatában, ahol a kiskőrösi térségi magazin szerkesztőjeként van jelen.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház