Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2014. január 31. 09:44 | Szerző/forrás: Kecskeméti Hírhatár

270 ezer forintnyi adomány gyűlt össze a kecskeméti Ökumenikus Imahéten

Képgaléria
Átadták a kecskeméti Ökumenikus Imahét perselyadományában gyűjtött összeget a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban ma (január 30-án) Farkas P. Józsefnek, a központ alapító-vezetőjének. Az adomány nagyságrendje meglepte a szervező egyházakat és a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársait is: kereken 270 ezer forinttal támogatták az egyházak hívei a központ rászorulóknak szervezett étkeztetési programját.

A kecskeméti Krisztus-hívők idei Imahétjét január 19. és 26. között szervezte meg a Görögkatolikus Egyház a Barátok Templomában. Minden nap más és más felekezet papjai, lelkipásztorai hirdettek igét. Az első vasárnap valamennyien, majd a sorrend a következő volt: hétfőn Menyhárt Sándor római katolikus plébános, kedden Kuti József református elnöklelkész, szerdán Hatházi Róbert római katolikus segédlelkész, csütörtökön Kiss János evangélikus vezetőlelkész, pénteken Mike Sámuel baptista lelkipásztor, szombaton Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész, parókus, a „záró-vasárnapon” pedig ismét valamennyien. Minden alkalommal perselyeztek és mindig tudták a hívek, hogy a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ étkeztetési programjának támogatására gyűjtenek.

A 270 ezer forint azonban mindenkit megdöbbentett. Farkas P. József az adomány átvételekor elmondta, hogy a felajánláskor úgy számított, talán 30-40 ezer forint „jön be”. Feczák László szintén nem titkolta, hogy őszintén meglepte a hívők nagylelkűsége.

- Ez példaértékű összefogás volt a kecskeméti egyházak részéről egy jó cél érdekében. Az lenne jó, ha a gazdasági élet és a politika is példaként venné azt, amit a Krisztus-hívők Kecskeméten megvalósítottak: a feltétel nélküli összefogást a Karol Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak támogatásáért - mondta a parókus.

Feczák László valamennyi kecskeméti egyház nevében adta át ma a 270 ezer forintot. Elkísérték őt a Karol Wojtyla Barátság Központban rendezett „jószolgálati útra” Lewiczky Cirill, a Görögkatolikus Egyházközség világi elnöke, Garda László az egyházközség gondnoka, valamint Szabó István, az egyházközség pénztárnoka.

Mint megtudtuk: a 270 ezer forint a központban étkező mintegy 100-120 ember egy heti ingyen ebédjét biztosítja majd.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház