Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2014. január 31. 14:08

Danics Dóra és Krasznai Tünde elérzékenyült a Wojtylában

Képgaléria
Megható pillanatokban, sőt könnyekben is bővelkedett a 2013-as X-Faktor győztese, Danics Dóra és a verseny harmadik helyezettje, Krasznai Tünde látogatása a Wojtyla Barátság Központban. A január utolsó fagyos-napsütéses napjának délelőttjére eső kecskeméti látogatásukat a Gong Rádió élő adásában kezdték, ahol ráhangolódtak életük első jótékonysági megnyilvánulására is. Mint a Wojtyla-ház sorsközössége előtti beszélgetésből kiderült, eddig még senki nem kérte őket ilyen feladatra. Persze nem „feladatnak” tartották a rászorultakkal való találkozást és az ebédosztást, hanem szívükhöz közelálló gesztusnak. A két tehetség már akkor elérzékenyült, amikor Molnár Zoltán intézményigazgató felidézte nekik évek óta tartó missziójuk felemelő pillanatait, majd az alapító Farkas P. József hozzászólása után a könnyek is megjelentek szemükben. Ugyanis még soha nem találkoztak olyasvalakivel, aki súlyos betegségből tért vissza az életbe, hogy küldetését folytathassa.

Az ebéd előtti beszélgetést Borzák Tibor vezette a nagyszámú közönség előtt és a helyi sajtó élénk érdeklődése mellett. Danics Dóra és Krasznai Tünde arról mesélt, mit jelent számukra a hirtelen jött siker, ami által életük fenekestől felfordult. Ezt a nagy lehetőséget nem szeretnék eljátszani, már készülnek első dalaik és lemezeik. Érdekes módon mindketten elmondhatják, hogy nehéz terhet cipelve állták a sarat a versenyben, Dorkának édesanyja ismertsége (Bach Szilvia humorista), Tündének pedig felnőttfilmes múltja miatt kellett még inkább bizonyítania, hogy lehet saját jogon is helytállni, illetve lehet szakítani a múlttal. Az énekes lányokat elkísérő Tereh István (aki az Első Emelet és a Solaris együttes oszlopos tagjaként ismert, most pedig Krasznai menedzsere) mindehhez azt fűzte hozzá: bár sokan akarnak tanácsokat adni az X-Faktor felfedezettjeinek, mégis inkább azt ajánlja, hogy a saját szívükre hallhassanak. A vidám hangulatú diskurzus során szóba került még a bulvársajtó, ami mindhármójukat meghurcolta már – de a pletykalapok róluk szóló cikkeivel nem foglalkoznak, mert némelyiknek köze sincs a valósághoz. Danics Dóra és Krasznai Tünde megfogalmazta gondolatait a magyarországi szegénységről, és bevallották, hogy mélyen együtt éreznek az olyan elesett emberekkel, amilyenekkel a Wojtyla Barátság Központban találkoztak. Hogy kicsit felvidítsák őket, egy temperamentumos sláger előadásával kedveskedtek nekik, Tina Turner Pround Mary című nótája valóban vérpezsdítő volt. Talán még az aznapi ebéd is jobban ízlett a népkonyhára betérőknek.

Amikor Danics Dóra és Krasznai Tünde elbúcsúzott a sorsközösségtől, látszott rajtuk a meghatottság, a ház különtermében pedig elsírták magukat. Nagy hatással volt rájuk a találkozás, és az a sok kedves megjegyzés, amit az emberektől kaptak. Folytak még könnyek később is, amikor a Menhely az Állatokért Alapítvány telepén barátkoztak az árva kutyusokkal. Sokáig dajkáltak két aprócska tappancsost, legszívesebben örökbe fogadták volna őket, de tudják, az állattartás óriási felelősséggel jár. Dórinak egyébként van kutyája, éppen egy menhelyről vitte haza. Ami viszont egészen biztos: a lányok jönnek még Kecskemétre. Az sem kizárt, hogy koncertezni.

Az ebédet Csík János Kossuth-díjas művész adományozta.

 

Rólunk írták:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/szivbol-adtak-az-x-faktorosok-536640

http://hirosveny.hu/hirek/x-faktorosok-napja-kecskemeten

http://hiroshir.hu/?p=7433

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/danics-dora-es-krasznai-tunde-kecskemeten
http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_a_wojtyla_hazban_jartak_az_x_faktor_legujabb_felfe_99871/t_Kecskem%C3%A9t%20-%20A%20Wojtyla%20h%C3%A1zban%20j%C3%A1rtak%20az%20X%20faktor%20leg%C3%BAjabb%20felfedezettjei%20/index.html


http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_a_wojtyla_hazban_jartak_az_x_faktor_legujabb_felfe_99871/t_Kecskem%C3%A9t%20-%20A%20Wojtyla%20h%C3%A1zban%20j%C3%A1rtak%20az%20X%20faktor%20leg%C3%BAjabb%20felfedezettjei%20/index.html


http://gong.hu/?r=58&c=237983

http://menhely.eu/?r=2013&c=2618

http://youtu.be/jhRK1LBYpgA

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=95002


 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház