Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. február 13. 14:50

Kecskemét fái és cserjéi című előadás a Wojtyla Házban

Képgaléria
Kecskemét fái és cserjéi című előadás a Wojtyla Házban
A Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció projekt keretén belül 2014. február 13-án folytatódott a Porta Egyesület mini-projektje. Ezúttal egy előadássorozatnak első előadását hallhattuk, melyet Sípos Istvánné Mónika, a Kecskeméti Arborétum vezetője és kolléganője tartottak Kecskemét fái és cserjéi címmel. A képes vetítés Kecskeméten található fa és cserje fajtákról, azok igényeiről, telepítésükről, gondozásukról szólt.

Illetve az Arborétumban található fa fajtákat és cserjéket is megismerhettük. Kérdések is merültek fel az előadás közben. Így tudtuk meg, hogy annak idején Göbölös Antal, sokaknak csak Anti bácsi egy kísérleti területnek szánta az arborétumot. Így tudták meg a szakemberek késöbb, hogy melyek azok növények, amik bírják ezt a homokos területet. Majd a szóban forgó fáknak a törzsét is megnézhették a részt vevők, ugyanis „mintákat” is hoztak előadóink. Az előadáson megjelenteket az önkormányzat részéről Dr. Provaznik Balázs, a családvédelmi osztály vezetője és Molnár Zoltán a Wojtyla Ház intézményvezetője köszöntötte.

Az előadást egy közös ebéd követte. A menüt a kiskunfélegyházi Csillag Vendéglőnek és az ElektroCenter ügyvezető igazgatójának Németh Lászlónak köszönhetjük.

A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szent Ferenc Környezetbarát Kör