Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. április 11. 10:44

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánl.

Az „Évszázadok muzsikája” koncertsorozat következő előadása április 15-én kedden este 7 órakor lesz templomunkban Király Csaba orgonaművész közreműködésével. A belépés ingyenes, adományokat a piarista templom orgonájának építésére elfogadnak. Részletek a plakátokon.

A Piarista Óvoda szeretettel várja óvodai beiratkozásra az érdeklődő szülőket és gyermekeket április 15-17-ig a Piaristák terén. Részletek az iskola honlapján olvashatók.

Április 17-én nagycsütörtökön reggel 7 órától gyóntatás, 10 órától érseki olajszentelési szentmise lesz templomunkban. A szentmisét követő ebédre sütemény felajánlásokat elfogadunk, melyeket a sekrestyébe lehet hozni. Az esti szentmise 6 órakor kezdődik, utána 7 és 10 óra között virrasztás lesz.

Nagypénteken reggel 7 órától gyóntatás lesz; az Oltáriszentséget délután 3 órakor helyezzük ki a Szentsírhoz. 17 órakor keresztút, a szertartás este 6 órakor kezdődik. Délután 3 órakor keresztút lesz a Szentháromság temetőben. Nagypéntek szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.

Nagyszombaton 7 órától gyóntatás lesz, a szertartás este 6 órakor kezdődik, kérjük, gyertyát hozzanak!

Templomunk nagyheti és húsvéti szertartásrendje megtalálható a plakátokon.

A KÉSZ következő előadása április 23-án szerdán 18 órakor lesz a Közösségi Házban. Részletek a plakátokon.

Április 27-én, vasárnap búzaszentelés lesz templomunkban.

Húsz évvel ezelőtt szentelték templomunkban püspökké Bíró László atyát. Ebből az alkalomból ünnepi szentmise lesz püspök atya vezetésével templomunkban május 3-án szombaton 10 órakor, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Zarándokutat szervezünk a Teréz Misszió 7. Országos Találkozójára Szekszárdra május 10-én szombaton. Részvételi díj 1.000 Ft, melyet a sekrestyében lehet befizetni.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy a személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani a Katolikus Egyház, a második 1%-ot pedig plébániánk alapítványai javára. Részletek a plakátokon és a szórólapokon.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház