Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. április 14. 15:29

Gyóntatási nagyüzem a ferenceseknél

Húsvétra készülve a hívők számára a legfontosabb, hogy megtisztult lélekkel vegyenek részt a feltámadás megünneplésében. Nagyhéten mindig megnő a gyónni szándékozók száma. Ezért a pesti ferenceseknél hat, a Margit körúti rendházban pedig kettő-négy pap áll a hívek rendelkezésére ezen a héten a déli órákat kivéve egész nap.

A ferenceseknél általában nem a templomban, hanem a kolostornak a templomból is elérhető folyosóján, vagy külön teremben helyezkednek el a gyóntatófülkék. A Ferenciek terén e hét minden napján délelőtt 8-12, délután 4 és 7 között, a Margit körúton ½ 8-12-ig és 17-20 óráig gyóntatnak az atyák. Pasaréten a szent három napon, vagyis csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 7-8 között, csütörtökön 16-18 között, pénteken 14-18 között, szombaton 16-20 között lehet gyónni, illetve a nap közben a plébánián is fogadják a híveket.

Az ország többi ferences templomában (Esztergom, Gyöngyös, Rózsadomb, Sümeg, Szécsény, Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg) is megnövekedett időkeretben állnak a hívek rendelkezésére a ferencesek.

Kövessen minket a Facebookon is!