Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. április 28. 08:21

A definitorokat is megválasztották a ferencesek

A definitorokat is megválasztották a ferencesek
A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány káptalani gyűlése április 26-án befejeződött. Miután pénteken a következő hat évre provinciálissá választották Dobszay Benedeket és provinciális-helyettessé Várnai Jakabot, szombaton a négy definitor, vagyis tanácsos személyéről döntöttek. Orosz Lóránt, Bécser Róbert, Komáromi Előd és Berhidai Piusz lettek tagjai a vezető testületnek. Az ő megbízatásuk három évre szól.

Dobszay Benedek provinciális a következő hetekben végiglátogatja a rendtartomány házait és intézményeit, megbeszéléseket folytat a rendtagokkal, majd a definitórium májusban határoz arról, kik lesznek az egyes rendházak házfőnökei a következő három évben, és ekkor döntenek a többi szolgálat és feladat elosztásáról is.

A ferencesek hazánk legnépesebb férfi szerzetesi közössége, jelenleg 111 tagja van. 14 kolostorban élnek, 18 plébániát látnak el, templomigazgatóságokat vezetnek, gondozzák a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyet, három iskolájuk, három szociális intézményük, két felsőoktatási kollégiumuk, egy óvodájuk van, és társfenntartói a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolának.

Kövessen minket a Facebookon is!