Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 5. 13:52

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói ismét a gyerekekért kerékpároznak

A Mercedes-Benz Kecskeméten nem csak a világ legszebb autóit gyártja, hanem társadalmi és szociális felelősségvállalásáról is rendszeresen tanúbizonyságot ad. A tavalyi évben rendezett jótékonysági kerékpártúra sikerén felbuzdulva a gyár 20 dolgozója idén is megszervezi magánkezdeményezésű akcióját, melynek során az immár hagyományosnak mondható 1000 kilométert szív alakú útvonalat leírva teszik meg Magyarországon.

Mint ismeretes, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. külföldi és magyar dolgozói 2013-ban magánszervezésű1000km4kidsHUjótékonysági kerékpártúrát szerveztek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött osztályának javára, melyen 12 gyári dolgozó teljesítette a Rastatt – Kecskemét közötti több mint 1000 kilométeres távot, ezzel is jelképezvea két Mercedes-Benz gyár közötti erős kapcsolatot.Az akció során összegyűjtött több mint 1,165 millióforintból a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány a Vacsi Kft további támogatásával moduláris élesztőasztalt vásárolt.

A „Szívtúra“ ezúttal kilenc megyén halad keresztül, és az ország néhány nagyvárosában az érdeklődők személyesen is találkozhatnak a kerékpárosokkal.

Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Pénzügyi és Kontrolling igazgatója, egyben a túra egyik résztvevője a következőket mondta:„Jelmondatunkhoz híven, miszerint „Társadalmi szerepet vállalunk a gyárkapun kívül is“, megteremtettük a szociális létesítményeknek nyújtott adományozás, az önkéntes szociális projektek és a sportutánpótlás támogatásának alapjait. Ez azonban önmagában még nem lenne elegendő, hiszen gyárunk munkatársai azok, akik szabadidejükben vállalják a részvételt ezekben a projektekben, és mindezt hallatlan motivációval és lelkesedéssel teszik. A társadalmi szerepvállalás elválaszthatatlan a gyermekeink támogatásától. A gyermekek jelentik a jövőnket. A gyermekeink fejlődésére ezért különös figyelmet kell fordítanunk.“

Április elején ezektől a gondolatoktól is vezérelve a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár meghosszabbította szerződéseit a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával és a Mercedes-Benz Gyár Labdarúgó Akadémiával. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szponzorációs tevékenységével ugyanis nagymértékben kíván hozzájárulni Kecskemét városának további fejlődéséhez, továbbá a magyar sport eredményességéhez.

A magánjellegűkerékpáros túra résztvevőnek is nagyon fontos a segítségnyújtás, és ebben az évben is a városért, a gyermekekért, azon belül is a Hirös Koraszülöttekért Alapítványért teljesítik az 1000 kilométeres távot. Az alapítvány, amely Dr. Kelemen Edit, világszerte ismert és nemrégen a legkedveltebb magyar doktornőnek választott szakember irányítása alatt tevékenykedik, bízik a tavalyi siker megismétlődésében.

A Szívtúra főbb állomásai, ahol az érdeklődők találkozhatnak az Andreas Sasse, a Karosszéria üzem vezetője és az 1000km4kidsHU kitalálója által vezetett kerékpárosokkal:

 

2014. május 1.                       Indulás Tamásiból

2014. május 1. 13:00 óra         Szeged, Széchenyi tér

2014. május 2. 12:00 óra         Eger, Eszterházy tér

2014. május 3. 17:00 óra         Budapest, Hősök tere

2014. május 3. 16:00 óra         Balatonfüred, Tagore sétány - Vitorlás tér

2014. május 4. 15:00 órától     Kecskeméti befutó a főtérre

 

Minden egyes kilométer 300 forintért (1 Euro) megvásárolható, de természetesen többel is hozzá lehet járulni az út sikerességéhez.

A magánkezdeményezést május 4-ig bárki támogathatja, aki adományát az alapítvány számlaszámára átutalja (Bankszámlaszám: 10401165-50526685-57561009, IBAN: HU37 1040 1165 5052 6685 5756 1009, K&H Bank Zrt, Közlemény: Szivtura 2014.)

Előre is köszönjük az adományozóknak, hogy hozzájárulásukkal segítenek a jó cél érdekében!

Kövessen minket a Facebookon is!