Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 12. 13:41

Nemzetközi konferenciát tartanak Pécsen a súlyosan beteg gyermekek ápolásáról

A III. Nemzetközi Gyermekhospice Kongresszust 2014. május 15-16-án rendezi meg a Szemem Fénye Alapítvány a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A magyar társadalom tabuként kezeli a gyermekhalandóság kérdését. A konferenciát szervezők fontosnak tartják, hogy a hazai lakosság megismerje a gyermekhospice filozófiáját, amely az életre összpontosít. Céljuk az, hogy hazánkban is létrejöjjön egy olyan humánus gondolkodásmód, amely által megvalósulhat egy ingyenes, komplex segítséget nyújtó szolgáltatás a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, és családjaik számára.

A konferencia fő témája a gyermekeket érintő palliatív ellátás ill. fájdalomcsillapítás  lehetséges módjai és az ezzel kapcsolatos tapasztalatok megosztása a különböző országokban működő, súlyosan beteg gyermekek ápolásával foglakozó szervezetek bemutatásán keresztül, így segítve a szervezetek további fejlődését. A nemzetközi eseményre kiemelkedően eredményes szakemberek érkeznek a világ minden tájáról, akik a betegségek kezeléséről, a gyermekek állapotának stabilizálásáról, esetleges javításáról, az adott ország gyermekhospice házairól, azok felszereltségéről, újszerű kezdeményezéseiről számolnak be.

„A halál és a gyógyíthatatlan betegség elfogadása Magyarországon nagyon rossz, akár szét is szabdalhatja a családokat.  A Szemem Fénye Alapítvány házai a boldogságról szólnak, és a családok tehermentesítésére helyezik a hangsúlyt. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel újabb lépést teszünk azért, hogy a gyermekhospice fogalmát minél többen megismerhessék” – hangsúlyozta Gyura Barbara, az alapítvány elnöke.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

További információ és regisztráció itt.

Kövessen minket a Facebookon is!