Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 16. 15:33

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Sienai Szent Bernardin áldozópap

csütörtök: Szent Rita szerzetesnő

péntek: Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

szombat: Szűz Mária, a keresztények segítsége

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja. A jó Isten áldása legyen életükön!

Köszöneta múlt vasárnap a papnevelés céljára gyűjtött adományokért.

Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért. Otthon is imádkozzuk családjainkkal!

Kedden 18 órától közös bibliaolvasás lesz.

Csendes szentségimádás lesz papi, szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Május 24-én, szombaton lesz a nagymarosi ifjúsági találkozó. Részletek a plakáton. Jelentkezni Attila atyánál kell.

Május 25-én, vasárnap 17 órától játszik a Nagytermünk orgonáján Magda Dávid orgonaművész Svédországból. Részletek a plakáton.

Május 25-én, vasárnap a szentmiséken megáldjuk a gyermekeket

Május 26-án, hétfőn 17 órai kezdettel a Széchenyivárosért Egyesület és a Szentcsalád Plébánia közös szervezésében „Hitélet a családban”- Pünkösdre készülve  előadás és beszélgetéslesz a Tanácsteremben. Az ünnepre való családi előkészületet szeretnénk segíteni. Foglalkozás vezető Menyhárt Sándor plébános lesz. Mindenkit szeretettel várunk.

Abortusz fájdalmától szenvedő anyák részére gyógyító lelkigyakorlat lesz május 29-től Tiszaalpáron a bencés nővéreknél. Részletek a „Ne félj, nem ítéllek el” plakáton.

Május 31-én Egyházmegyei Családmajális lesz Kalocsán. Részletek a plakátokon.

Az épülő Nagyboldogasszony Rózsakertben kerti munkákra segítséget kérnek. Jelentkezni a helyszínen hétköznapokon 8 és 16 óra között lehet. A jelentkezők kerti szerszámokat vigyenek. A rózsakert megáldása június 7-én szombaton 10 órakor lesz, melyre mindenkit szeretettel hívnak.

Június 7-én Pünkösdi Ifjúsági Találkozó lesz Petőfiszállás-Szentkúton. Részletek a plakáton. Jelentkezni Attila atyánál kell.

Keresztelésjúnius 22-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: június 02, 11, és 16-án 18.00 órakor. Jelentkezni a hívek irodájában lehet. Imádkozzunk értük!

Július 16-20 között Piliscsabán egy katolikus kollégiumban, nagyon szép környezetben lesz idén a plébániai tábor, ahova családokat, és felnőtteket hívunk, és várunk. Jelentkezési lapok emailben is kimentek, de az iroda előtti asztalról is lehet vinni.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház