Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2014. május 20. 08:20 | Szerző/forrás: Magyar Kurír

Megszületett a II. János Pált bemutató animációs film – VIDEÓVAL

A Catholic Link portál fiataloknak szóló, alig több mint négyperces videoanimáción keresztül mutatja be II. János Pál pápa személyét – adja hírül a Catholic News Agency hírportál.

 

A rajzfilm készítőinek szándéka, hogy II. János Pál életében kiemeljék a legfontosabb pontot, ami mindennek, amit tett, az alapjául szolgált: Krisztussal való kapcsolatát – nyilatkozta Garrett Johnson, a Catholic Link adminisztrátora a CNA-nek. Garrett Johnson két éve Rómában él, ahol filozófiát tanul.

A Szent II. János Pál: egy szent pápa élete című animációs filmet május 13-án indították útjára, három nyelven: angolul, spanyolul és olaszul.

A Catholic Link oldal küldetésével kapcsolatban Garrett Johnson úgy fogalmazott: új utakat kerestek az evangelizálásra, az internet segítségével akarják megszólítani az embereket. Elsöprő sikert arattak a Ferenc pápáról nem sokkal a megválasztása után készült videójukkal, ezért amikor először hallottak róla, hogy II. János Pált szentté avatják, rögtön elkezdték tervezgetni az újabb kisfilmet.

Szerették volna, ha a rajzfilmük valamivel kitűnik a többi közül, amellett pedig elégedetlenek voltak a már meglévő, János Pál életéről szóló videókkal – úgy érezték, egyik sem fejezi ki pontosan azt, hogy ki volt ő.

„A legfontosabb nem az, hogy sokat utazott, sok emberrel beszélt, hogy híres volt, hogy fontos szerepe volt a kommunizmus elleni küzdelemben, és hasonlók – folytatja Johnson. – A legfontosabb, amit tényleg meg kell értened, ha meg akarod érteni II. János Pált, az a Krisztussal való kapcsolata. Ezért a videónkkal úgy szeretnénk az életéről beszélni, hogy ezt a középppontot emeljük ki.”

A videót egy ecuadori fiatalember, Canva Ma készítette, aki jelenleg digitális animációt tanul. Canva Ma – aki az első, Ferenc pápás videó alkotója is egyben – hosszú napokon és éjszakákon át dolgozott az újabb rajzfilmen.

A Catholic Link csapata ismét egy információkban gazdag, szórakoztató, ugyanakkor megindító alkotást hozott létre.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Karol Wojtyla