Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 22. 08:30

Veszélyes sporteszközök bemutatója és tanácsadás a Budapesti Nagy Sportágválasztón

Itt a jó idő újra, sok kisgyermek ilyenkor ül először kerékpárra, áll gördeszkára, vagy kezd el bármilyen sportot, és persze vannak, akik már alig várják a hosszú tél után az első napsugarakat, hogy ismét elő lehessen venni a nyári sporteszközöket, és lehessen menni a szabadba.

A sport az egészséges életvitel része, így fontos, hogy a gyermekekkel már kiskorukban megszerettessük. A sport viszont veszélyekkel is járhat, főleg, ha a sporteszköz nem megfelelő. Figyeljünk oda, hogy az első alkalom ne a sürgősségi baleseti osztályon végződjön!

A rendezvényen a gyermekek rengeteg sporttal ismerkedhetnek meg, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei pedig a sporteszközök kiválasztásához nyújtanak segítséget, ami jól jön a vásárlásnál.

A hatóság standján megtekinthetők a bevizsgált és forgalomból kivont sporteszközök és kiderül az is mitől balesetveszélyes egy gördeszka, roller, kerékpár, nyíl, vagy darts. Melyek azok a szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani a fenti sporteszközök vásárlása során, hogy a gyermekeiket a legnagyobb biztonságban tudhassuk?

Az NFH munkatársai szeretettelvárják a média képviselőit és az érdeklődőket a XIV.Budapesti Nagy Sportágválasztón.

Helyszín:   MERKAPT SPORTKÖZPONT – Budapest, X., Maglódi út 12/A

Időpont:    2014. május 23. 9-14 óra között

További információ: Várfalvi Bálint, tel: 30/572-60-18

Kövessen minket a Facebookon is!