Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 27. 09:04 | Szerző/forrás: Magyar Kurír

Új tartományfőnök vezeti a Magyar Pálos Rendet

Új tartományfőnök vezeti a Magyar Pálos Rendet
Első Remete Szent Pál Rendje magyarországi tartományának, a Magyar Pálos Rendnek új tartományfőnöke Csóka János atya lett, aki hivatalát 2014. június 1-én veszi át. Hivatala három évre szól – tájékoztatta szerkesztőségünket a rendtartomány.

Bátor Botond pálos tartományfőnök kétszer hároméves mandátuma ez év május 31-én lejár, és az közvetlenül már nem meghosszabbítható. A tartományi tanács 2014. május 17-én ült össze Arnold Chrapkowski rendfőnök jelenlétében Budapesten a Sziklakolostorban, hogy összefoglalja az elmúlt hat esztendőt, és javaslatot tegyen az elkövetkezendőkre a megválasztás előtt álló új vezetésnek.

Minden örökfogadalmas zárt borítékban adta át a rendfőnöknek és titkárának a szavazatait. Ennek alapján 2014. május 23-án nevezte ki a rendfőnök Csóka Péter János pálos szerzetest új tartományfőnöknek.

János atya 2014. június 1-jén veszi át hivatalát az újonnan megválasztott és kinevezett tartományi tanáccsal, amelynek tagjai a következő személyek: P. Bátor Botond, P. Balla Barnabás, P. Puskás Antal és P. Györfi Szabolcs.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház