Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. június 5. 15:12

Csisztu Zsuzsa és Ketskés Norbert a Wojtylában

Képgaléria
Csisztu Zsuzsa és Ketskés Norbert a Wojtylában
Élményekkel teli órákat töltött el június 5-én Kecskeméten Csisztu Zsuzsa televíziós műsorvezető és férje, dr. Ketskés Norbert orvos, táplálkozási szakértő. Délelőtt a Gong Rádió vendégei voltak, majd ellátogattak a Wojtyla Barátság Központba. Itt Borzák Tibor beszélgetett velük a sorközösség előtt. Ritka pillanat tanúi lehettek a jelen lévők, hiszen a házaspár ritkán mutatkozik együtt, nem szoktak magánéletükről a nyilvánosság előtt beszélni. Most kivételt tettek, így azt is elárulták, miként osztják be napjaikat, ki a „logisztika-felelős” és miként segítik egymást a szakmai feladataikban. Legutóbb például, amikor Zsuzsa a TV2 Nagy Duett című szórakoztató műsorában dalra fakadt, a próbákhoz, az adásokhoz igazították az életüket, ráadásul a férj biztatta is feleségét, hogy milyen szépen énekel. Mostanában a költözés tölti ki minden percüket, hiszen új otthont teremtenek, ahol mindkét gyermeküknek lesz külön szobája.

Hogy mi is az az „ördögnyelv”? – erre is válaszolt a doktor úr. Egy ázsiai növény különleges gumója, ami a táplálkozás egyensúlyának megtartásában, vagy ha úgy tetszik, a fogyásban szerepet játszó „csodaszer” készül. Ezt a készítményt éppenséggel feleségén tesztelte, kimagasló hatásfokkal. Csisztu Zsuzsa mindjárt meg is erősítette az elmondottakat: elégedett a végeredménnyel, visszanyerte szülés előtti versenysúlyát.

 A népszerű televíziós mesélt hivatásának szépségeiről és árnyoldalairól is. Mesterének Vitray Tamást tartja, tornász pályafutása után nála tanulta meg a szakma rejtelmeit. A sportosztályon egyedüli nőként sokkal többet kellett bizonyítania, de hamar megtalálta a helyét és feladataihoz szabad kezet kapott. Azt pedig egyáltalán nem bánja, hogy a focimeccsek közvetítését nem rá bízták. De lehet, hogy ennek is eljön majd az ideje. Jelenlegi munkahelyén, a Digi Sport csatornánál a közelgő futball világbajnokság idején rengeteg műsorvezetői, riporteri tennivalója lesz, mindazonáltal kommentátorként egyéb sportágakkal is folyamatosan képernyőn van, sőt Vendégjátékos címmel rendszeresek a beszélgetős műsorai is. Csisztu Zsuzsa egy percig sem sajnálja, hogy nem országos televíziónál vagy kereskedelmi tévénél dolgozik, hiszen a tematikus csatorna is egyre nagyobb nézettségnek örvend, amit ráadásul azok néznek, akik tényleg rajonganak a sportért.

Mindenki életében vannak nehéz pillanatok. Dr. Ketskés Norbert azt az időszakot idézte fel, amikor Miskolcról felkerült Budapestre: nem volt könnyű megtalálnia a helyét. Az is megviselte, amikor nem vették fel elsőre az orvosi egyetemre. Csisztu Zsuzsa tizennyolc évesen szakadt el a szülői háztól, méghozzá a tengeren túlra, Amerikába költözött. Ösztöndíjasként a Massachussetzi Egyetemen tanulhatott kommunikációt, itt kellett megteremtenie az önállóságát. Egy tornagyakorlat során súlyos térdsérülést szenvedett, veszélybe kerültek tanulmányai és a további kint léte. Kegyetlen kínokat élt át, mankóval bukdácsolt. Akkoriban még nem volt internet, mobiltelefon, így szüleitől távol, egyedül kellett megoldania a gondjait – sok sírás közepette. Megérti a bajba esettek helyzetét, ezért szokott segíteni másokon. A Wojtyla-ház tevékenységét nagyra értékeli, nem kizárt, hogy máskor is ellátogat majd ide.

Csisztu Zsuzsa és férje az ebédosztást követően felkereste a Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészeti telepét is, ahol alig tudtak betelni az árva kutyusok és cicák dédelgetésével.

 

Rólunk írták:

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/csisztu-zsuzsa-a-karol-wojtyla-hazban

http://keol.hu/kecskemet/csisztu-zsuzsa-osztotta-az-ebedet-a-karol-wojtyla-hazban

http://gong.hu/?r=58&c=239159

http://hiroshir.hu/?p=8857
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház