Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. június 22. 19:48

A Kecskeméti Kékkereszt Csoport szeretetközössége vidám hangulatú csendesnapot tartott Tőserdőn

Képgaléria
A Kecskeméti Kékkereszt Csoport szeretetközössége vidám hangulatú csendesnapot tartott Tőserdőn
A Kecskeméti Kékkereszt Csoport, a Magyar Kékkereszt Egyesület országos lefedettségű, református keresztyén kötődésű, de ökumenikus jellegű iszákosmentő misszió helyi utógondozó közössége szombaton “csendesnapot” tartott a csoport vezetője, Vargáné dr. Dobos Judit tőserdei nyaralójában.

Hasonló alkalmakra évente többször is sort kerítenek – a szeretetközösség egyes tagjai jóvoltából mindig más-más helyszínen. A “csendesnapokat” arra szánják, hogy ez idő alatt csak Istennel legyenek. Ilyenkor kizárják tudatukból a mindennapok ügyes-bajos gondjait, nehézségeit, emberi konfliktusait. Helyette Bibliát olvasnak, imádkoznak, Isten Igéjén gondolkodnak, hálát adnak, hogy alkoholizmusban szenvedő emberként – többségében a misszió dömösi alkohológiai szakintézetében – megismerhették Isten szabadító erejét, mely által képesek voltak elhagyni az italozás szenvedélyét. Nem történt ez másként szombaton sem.  Vidám hangulatú kötetlen beszélgetéseket és az előebéd elfogyasztását követően Szabó Gábor nyugalmazott református lelkész, esperes hirdetett igét: “A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” (Róm 15,13) Testi táplálékról a csoport segítő asszonyai gondoskodtak. Félnapnyi munkájuk eredménye: csirkepörkölt nokedlivel, savanyúsággal és megannnyi süteménnyel.

A közösség szabadult tagjai vallják és napról napra bizonyítják: Jézus Krisztussal járva, benne bízva mindig, minden körülményben, mindenhol van kiút az alkoholizmus rabságából. Akaraterőn, állhatatosságon és Istenbe vetett hiten kívül nincsen másra szükség – anyagiakra a legkevésbé.

A Kecskeméti Kékkereszt Csoport minden szerdán 18 órai kezdettel tartja missziói alkalmait a Kálvin tér 6. szám alatt található református Parókia udvari nagytermében. A szeretetközösség közös énekléssel, imádsággal, igehirdetéssel, kiscsoportos beszélgetésekkel várja gyógyulni vágyó embertársainkat, de lelki-, életvezetési, és jogi tanácsadásra is lehetőség van. A Kecskeméti Kékkereszt Csoport minden szolgálata, szolgáltatása DÍJMENTES.

“Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (János 8,36)

További információért érdeklődni lehet:

Hodánics Tamás református lelkipásztor (30/3759-488, [email protected])

Vargáné dr. Dobos Judit csoportvezető (30/5313-760, [email protected])

Kövessen minket a Facebookon is!