Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. június 24. 10:30

Kezdők a konyhában – Bátran használjuk a konzervet és a mirelitet! Kalauz kezdő konyhatündéreknek

Képgaléria
Kezdők a konyhában – Bátran használjuk a konzervet és a mirelitet! Kalauz kezdő konyhatündéreknek
Sosem lehet elég korán kezdeni: ez a megállapítás többek mellett, a sütés-főzésre is igaz. Igazi konyhatündérré válni nem könnyű feladat, ezért érdemes minél előbb megtanulni az alapokat. Mindemellett pedig nem árt, ha van egy kis segítségünk is! Például egy tapasztalt rokon vagy néhány könnyen elkészíthető fogás, esetleg pár egyszerűen használható alapanyag. Az alábbi tanácsok segítségével, minden kezdő konyhatündér garantáltan bezsebelheti a bókokat az első önállóan elkészített ebéd vagy vacsora után!

A Bonduelle tanácsai kezdő konyhatündérek számára:

1.    Segítséget kérni nem szégyen!

Akár egy főzésben-sütésben tapasztaltabb rokon, barát, akár egy jó recept egy szakácskönyvben: mindegy, a lényeg hogy megbízzunk abban, akinek/aminek a segítségét kérjük. Néhány bennfentes tipp vagy éppen egy pontos, részletes leírás sokat segíthet!

2.    Konzerv és mirelit – kiváló, ízletes, gyorsan elkészíthető alapanyagok

Bátran nyúljunk a konzervekhez és a fagyasztott mirelit termékekhez is, hiszen olyan előnyöket kínálnak a kezdő háziasszonyoknak, amelyek megkönnyítik még a bonyolultabb ételek elkészítését is. Ezek a termékek már konyhakész állapotban kerülnek a boltok polcaira, maximum felmelegítésre van szükségük. Mindez azt jelenti, hogy időt és fáradságot spórolhatunk maguknak, ha velük sütünk-főzünk. És van még egy nagy előnyük: mivel gyakorlatilag csak ki kell nyitnunk őket, az ételt elrontani sem lehet velük. A sikerélmény így garantált!

3.    Az elsózott étel fél krumpli hozzáadásával korrigálható!

A krumpli ún. „sócsapdaként” magába szívja a fölösleges só mennyiséget. Így, ha tehetjük, alkalmazzuk bátran ezt a praktikát!

4.    Ha a serpenyőbe kevés sót szórunk, sütéskor nem spriccel ki az olaj

Ki ne égette volna már meg magát, vagy takarította a tűzhelyet azért, mert szanaszét fröcskölt az olaj? Alkalmazzuk a fent említett módszert, így – pl. a mirelitzöldség kiolvasztásánál, sütésénél – elkerülhetjük a sérüléseket és a fáradságos extra takarítást.

5.    Ha mégis odaég elsőre, sőt másodikra is az étel, a szappanos víz segít a mosogatásban is!

Forraljunk fel az edényben egy kis szappant némi vízzel, így sokkal könnyebben megy majd a mosogatás! Legközelebb már úgyse égetjük oda!

 

 

 

Egyszerű és gyorsan elkészíthető!

 

A Bonduelle receptje: Könnyű vajbabos saláta

 

Hozzávalók:

Bonduelle Vapeur (gőzben előpárolt) fagyasztott vágott vajbab

40 dkg bébispenót

2 evőkanál vaj

2 kis fej sárgarépa, vékony csíkokra vágva

5 dkg brokkolicsíra

só, bors

 

Elkészítés: (kb. 10 perc)

1.      A bébispenótot alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd 4 tányérra helyezzük.

2.      A babot a vajon kb. 3-4 percig pároljuk, ha elkészült, a sárgarépával összekeverjük, és a salátára rendezzük.

3.      Megszórjuk a brokkolicsírával, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Kövessen minket a Facebookon is!