Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. június 25. 15:30

\"TELEPHELYFEJLESZTÉS ÚTJÁN TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE A KVANTEX KFT-NÉL\"

A Kvantex Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a KMOP-1.5.3/CB-13-2013-0086 azonosítószámú \"Telephelyfejlesztés útján termékek értéknövelése a Kvantex Kft-nél\" című projektje keretében 53 350 206 Ft összegű 33,655408 %-os intenzitású támogatást nyert. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A KVANTEX Kft.1999-ben alakult, több mint 14 éves múlttal rendelkező vállalkozás. Főtevékenységi köre a fémmegmunkálás, mely keretében a személyautók gumiköpenyeinek öntőformáit készíti, darabolja, fúrja, esztergálja, forgácsolja, azonban a termékeket csak közel 70%-os készültségig képes a vállalkozás megmunkálni a jelenlegi technológiájával. Ezt a tevékenységi kört, munkafolyamatot kívánja továbbfejleszteni a jelen projekt által is.

A jelen projekt keretében egy 1082,43m2hasznos alapterületű, új csarnok építése történik,mellyel jelentős kapacitásnövekedést tervez elérni a cég.

A beruházás megvalósításával a jelenlegi gyártóterület növekszik, a telek közel teljesen beépítetté válik (44,95%) maximalizálva az ipari terület kihasználtságát, valamint új gyártási folyamatok végzése válik lehetővé növelve a cég termékeinek értékét és minőségét, továbbákorszerű, egyedi technológiának adhat helyet a megépülő csarnok.

 

A PROJEKT TARTALMA:

A projekt egyetlen elszámolandó eleme a gyártócsarnok építése.

Az előkészítés költségei, a kiviteli tervek elkészítése, műszaki ellenőrzés, projektmenedzsment, könyvvizsgálat és nyilvánosság, illetve egyéb felmerülő származékos költségek finanszírozása önerőből történik.

 

 EREDMÉNYEK:

- 1db gyártócsarnok kialakítása

- támogatás által indukált beruházások nagysága: 0,118277439 Mrd Ft

- bruttó hozzáadott érték: 0,090566 Mrd Ft

- részleges akadálymentesítés (2db akadálymentesített parkoló, épületbe való bejutás, ajtók kiválasztása, mozgássérült öltöző, zuhanyzó és wc kialakítása)

- 5 fő számára munkahelyteremtés (4 nő)

- termékek értéknövelése, piaci szerep erősödése

Kövessen minket a Facebookon is!