Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 3. 08:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Őrizetben a balesetet okozó kecskeméti vadászpilóta

Őrizetben a balesetet okozó kecskeméti vadászpilóta
Pusztaszer - Gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség a Pusztaszeren balesetet okozó pilótát. Azt a férfit, aki egy 18 éves kecskeméti nőt sodort el a repülőgépével. Sajtóinformációk szerint T. János nyugalmazott vadászpilótát.

A nyomozás (a történtekről ITT írtunk) eddigi adatai szerint a Csongrád megyei Pusztaszer külterületén lévő repülőtérről egy motoros vitorlázó kisrepülőgép szállt fel 2014. július 2-án 10 órakor egy utassal. Manővereit a földről többen figyelemmel kísérték. A megalapozott gyanú szerint a pilóta a légi közlekedésre vonatkozó szabályok megszegésével többször túlzottan alacsonyan repült, majd az egyik ilyen manőver során a repülőgép kerekével elsodort egy 18 éves kecskeméti nőt.

Őt mentőhelikopter szállította kórházba életveszélyes sérülésekkel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a pilóta ellen. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészségnek arra, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a férfi előzetes letartóztatására.

Érdeklődésünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem kívánta megerősíteni azt az információnkat, hogy kecskeméti lenne a pilóta. Sajtóinformációk szerint T. Jánosról van szó.

A korábban Taszáron és Kecskeméten vadászpilótaként dolgozó férfi rutinos, profi repülőgép vezető. Hobbija, szenvedélye a néptánc: facebook profilja egyik fotóján népviseletben, a kezében egy hegedűvel áll a most balesetet okozott vitorlázógép előtt.

Pusztaszeren egyébként nyári tábort szerveztek a repülőtérhez tartozó Táncházban, amelyen tucatnyi kecskeméti diák vett részt. A delmagyar.hu úgy tudja, hogy a fiatalok egyikének születésnapja volt, a többiek őt fizették be a 6 ezer forintos repülőútra, miközben társai a földről készítettek fotót a manőverekről, és integettek az ünnepeltnek. Eközben a motoros vitorlázó-repülőgép pilótája manőverezés közben elveszítette uralmát a gép felett, és a földhöz közel kerülve a légi jármű jobb kerekével elsodort egy 18 éves kecskeméti nőt.

Próbáltuk délután telefonon felhívni T. Jánost, aki azonban az első csengetést követően kinyomta a készüléket. Vélhetően ekkor hallgatták ki a rendőrök a Kisteleki Rendőrkapitányságon. Majd később ismét hívtuk: ekkor viszont már ki volt kapcsolva a készülék, ami azt látszik igazolni, hogy őt vették őrizetbe és elvették a telefonját.

Kövessen minket a Facebookon is!