Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 6. 13:52

Megnyílt a Barack Thermal Hotel & Spa****

Képgaléria
Megnyílt a Barack Thermal Hotel & Spa****
Nagyszámú érdeklődő sereglett össze a napokban Tiszakécskén, ahol a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben megnyílt a térség legújabb, négycsillagos szállodája. A Dél-Alföldi Operatív Program segítségével megvalósuló, több mint egymilliárd forintos fejlesztés keretében megépült Barack Thermal Hotel & Spa**** kényelmes szobáival, a legújabb elvárásoknak is megfelelő konferenciahelyiségeivel, wellness- és egészségügyi szolgáltatásaival ideális úti cél a pihenésre vágyóknak, a gyógyulást keresőknek és az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek. Miután a helyi plébános, Jávorka Lajos atya megáldotta az új, impozáns létesítményt a nagyszabású ünnepségen, Kovács Ernő, a város polgármestere vágta át a felavatást jelképző nemzetiszínű szalagot Szabó Éva tulajdonos-projektmenedzser társaságában.

- Nem csak Tisza-parti Gyógy- és Élménylfürdő tulajdonosai, a Szabó család, de egész Tiszakécske életében fontos ez a nap, hiszen ismét egy jelentős, remek létesítménnyel gazdagodtunk, ami színvonalát tekintetve biztos, hogy tovább növeli településünk hírnevét – hangsúlyozta az új hotel konferenciatermében mondott köszöntőjében Kovács Ernő.  

Folyamatos fejlesztések

A polgármester ünnepi beszéde után Szabó Éva tulajdonos-projektmenedzser tájékoztatójából megtudhattuk, hogy a 2000-től kezdődő fejlesztések során a Tisza-parti Termálfürdőben először megújultak a medencék, átépült a főbejárat és a fogadótér, majd hiányt pótló beruházás keretében - a camping nyújtotta szálláslehetőség alternatívájaként - 13 apartman házat építettek. 2011-ben kibővült a fürdő központi medencéjének épülete, és új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része is átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati részleg épült. A 2012/2013-as években uniós támogatással modern öntözőrendszert helyeztek működésbe, felújították a gyepszőnyeget és kialakítottak egy biztonságos gyermekjátszóteret is. Az egyre nagyobb vendégforgalom mindinkább egyértelművé tette az igényt - a 250 férőhelyes kemping és a 13 apartman ház mellett - a szálláshelyek további bővítésére. A most elkészült, 50 szobás Barack Thermal Hotel & Spa **** és a benne kialakításra kerülő egészségügyi részleg lehetőséget teremt a gyógyászati-egészségügyi céllal érkező vendégek igényeinek kiszolgálására is. A szállodába szezontól függetlenül érkezhetnek a hosszabb távú tartózkodást igénylő, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást kereső vendégek. A hotel egészségügyi részlegén a reumatológiai és ortopédiai panaszok kezelése mellett belgyógyászati, bőrgyógyászati valamint angiológiai szakrendelésen fogadják majd a betegeket – hangsúlyozta Szabó Éva.

A hotel tervezése és építése során mindvégig fontos szerepet kapott a környezetbe simuló, ökologikus gondolkodáson alapuló kialakítás. A modern formák megfelelnek a mai igényeknek, ugyanakkor ügyeltek arra, hogy mindezt természetes anyaghasználattal és környezetbarát gépészeti megoldásokkal ötvözzék. A megvalósuló projekt 40 új, európai színvonalú munkahelyet teremt, ezzel segítve a szakképzett munkaerő helyben tartását. A beszállítói lehetőségek bővítésével hozzájárul a helyi gazdaság élénkítéséhez.

Fürdőzés, sportolás, pihenés

A tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa-ban a fürdőzés szerelmesei számára igazi paradicsomi körülményeket teremtettek. Van fedett és nyitott úszómedence, számos élmény- és gyerek medence a strandon és a fedett fürdőben, valamint kettő gyógyvízzel töltött termálmedence, sőt: a hotel szomszédságában, a homokos partú Tisza simogató vizében is úszhatunk. Ha valakinek mindez kevés lenne, ám a gyógyvízről mégsem szeretne lemondani, akkor választhat olyan szobát, ahol a fürdőkádat a híresen hatékony tiszakécskei gyógyvízzel is megtöltheti.

Nincs feszültség, csak nyugodt, kényeztető pihenés és a regenerálódást segítő aktív kikapcsolódás: a Barack Thermal Hotel & Spa családias hangulattal, számos wellness- és spa szolgáltatással, sportolási lehetőséggel hívogat. A különleges testkezelések és masszázsok segítenek elfeledni a mindennapi terhek okozta kellemetlen tüneteket, a bio- és natúrkozmetikumokkal végzett kozmetikai kezelések visszaadják a bőr tiszta ragyogását, a fodrászat pedig gondoskodik róla, hogy az utolsó hajszálunkig tökéletesen felfrissülhessünk – mutatott rá a projektmenedzser.

A környék gyalogos- és biciklitúrákra csalogatja az aktív kikapcsolódást keresőket, itt igazi élmény még a séta is. A karnyújtásnyira kanyargó Tisza a vízi sportok kedvelőinek éppúgy csodás lehetőségeket kínál, mint a horgászni szeretőknek.

A termálmedencékben az ideális hőmérsékletűre hűtött, 52 fokos gyógyvíz áldásos hatását nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetik. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekben is hatásos, de ivókúraszerűen alkalmazva pedig, gyomorpanaszok ellen nyújt segítséget.

Ízek és események

A ma már különös gonddal óvott és szaporított kécskei rózsabarack fa a nyár derekán, az elsők között érlel mindenkit elbűvölő, édes zamatú kajszibarackot. A szálloda nevét is adó gyümölcs természetesen a konyhai kínálat kialakításában is fontos szerepet kapott, ahol igyekeznek friss, helyi alapanyagokat használni a főzéshez. A séf rendszeres vendég a kécskei piacon, a tiszai halakat pedig reggelente a halászok egyenesen a vízpartról hozzák a konyhára.

Szakmai tréningek, csapatépítő rendezvények, eszmecserék, előadások, családi események, gálavacsorák helyszínéül szolgálhat a Barack Thermal Hotel & Spa 150 fős konferenciaterme és két, leválasztható szekcióterme, légkondicionált, a kor követelményének megfelelő technikai háttérrel, professzionális konyhai szolgáltatásokkal. Itt igény esetén a programok megtervezésében és megszervezésében is segítséget nyújtanak.

Az avatási ünnepség végén emlékplakettekkel köszönték meg mindazok munkáját, akik az új létesítmény kivitelezésében jelentős feladatokat vállaltak.

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő

6060 Tiszakécske, Tisza-part

Telefon: 76/441 363, Fax: 76/540 363

E-mail: [email protected]

http://www.thermaltiszapart.eu/

Kövessen minket a Facebookon is!