Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 16. 08:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Csizmadia László színművészt pénteken búcsúztatják

Csizmadia László színművészt pénteken búcsúztatják
Pénteken 10 órakor búcsúztatják a Kecskeméti Katona József Színházban az életének 81. esztendejében, súlyos betegség következtében elhunyt Csizmadia László színművészt, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagját.

Alig néhány hete köszöntünk el végleg Fekete Tibortól, s most újra egy jeles kecskeméti színművésztől, a színház örökös tagjától kell fájdalmas búcsút vennünk. Életének 81. évében elhunyt Csizmadia László színművész, sokak szeretett Laci bácsija. 

Lendvay Ferenc direktor hívására 1986-ban szerződött a társulathoz, mint sikerei teljében lévő bonviván. Hamar megszerette a várost, itt találta meg a feleségét, s itt nyűgözte le már első szerepével, a Sibyllel a közönségét is. 

Kivételes hanggal áldotta meg az ég, operai kvalitású feladatokat is könnyedén megoldott. Kedvence a Mosoly oszágában Szu Csong szerepe volt, ezzel búcsúzott el a bonviván szerepkörtől.

Pályája során elénekelte szinte az összes nagyoperett férfi főszerepét, de szívesen vállalt feladatokat prózai szerepekben is. Az elmúlt évadban a Marica grófnőben láthatta imádott közönsége. Az évad végén, a Marica grófnő utolsó előadásán ünnepelte meg a 80. születésnapját, a társulat osztatlan szeretetétől övezve.

Csizmadia László búcsúztatása július 18-án, pénteken 10 órakor lesz a Katona József Színház előcsarnokában, római katolikus szertartás keretében. Aki szeretné leróni kegyeletét egy szál virággal a nagyszerű művész előtt, ekkor módja lesz rá. Csizmadia Lászlót a Katona József Színház a saját halottjának tekinti.

Kövessen minket a Facebookon is!