Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 17. 09:59 | Szerző/forrás: keol.hu

115 éves Szabadszállás Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

115 éves Szabadszállás Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
Szirénaszóra ébredtek a szabadszállásiak, de most nem tűzesethez vonultak a tűzoltók, hanem felvonulással emlékeztek meg egyesületük alapításának 115. évfordulójáról.

Dr. Báldy Zoltán Szabadszállás város polgármestere, a Szabadszállás Önkormányzati Tűzoltóság elnöke köszöntötte a megjelenteket a Szabadszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapításának 115 éves évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen. A polgármester ezt követően átadta a laktanya épületében berendezett, a lánglovagok múltját, és jelenét bemutató kiállítótermet. A helyi lánglovagok több mint egy évszázados munkája elismeréséül pedig csapatzászlót adományozott a tűzoltó egyesületnek, amit idős Kozma Sándor önkéntes tűzoltó ezredes, a tűzoltó egyesület parancsnoka vett át.

A zászlóra szalagot kötött a katasztrófavédelem nevében Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, valamint a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub nevében Farkas Zoltán nyugállományú mérnök alezredes. Dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője gratulált az elért eredményekhez a tűzoltóság és a város vezetőinek.

Dr. Farkasinszki Lóránt, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója beszédében kiemelte, hogy a katasztrófavédelem számít a tűzoltó egyesületekre. A megyei igazgató tartós használatra átadott a szabadszállási önkormányzati tűzoltóknak egy Csepel Metz típusú tűzoltógépjárművet. Majd elismerésben részesítette Dr. Báldy Zoltánt, és idős Kozma Sándor önkéntes tűzoltó ezredest.

Kövessen minket a Facebookon is!