Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 25. 09:14

Nagyszülők zarándoklata Szentkúton

Nagyszülők zarándoklata Szentkúton
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen július 27-én, vasárnap tartják a hagyományos Szent Anna-búcsút és a nagyszülők zarándoklatát. Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek celebrálja a megújult szabadtéri misézőhelyen.

A programok már szombaton elkezdődnek. A zarándokcsoportokat 10 órától fogadják, 11-kor szentmise. A gyalogos zarándokcsoportok 15.30-kor érkeznek. 17 órától gyóntatás és énekes Mária-köszöntő. 17.30-kor ünnepkezdő zsolozsma szentbeszéddel, 18 órakor szentmise, körmenet, járműszentelés. 20 órakor imádság a magyar nemzetért, virrasztás, népi áhítat. 22 órától szentóra, zsolozsma, szentségimádás, majd keresztút, gyertyás körmenet. Éjfélkor szentmise a megholtakért, éjszakai virrasztás a templomban.

Vasárnap 7.30-tól fogadják a zarándokokat és gyóntatnak a ferences atyák. 9 órakor szentmise. 10.15-től katekézist tart Káposztássy Béla atya Az életvezetés etikája címmel. 11 órakor főpapi szentmise, főcelebráns és szónok Ternyák Csaba egri érsek. Utána körmenet és a nagyszülők megáldása. 14 órakor litánia, kegytárgyak megáldása, elbocsátó áldás.

A porciunkula búcsút Szentkúton augusztus 1-jén tartják, amely egyben a betegek búcsúja is. Ekkor a 11 órai ünnepi szentmisét Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet rektora mondja. Ezt megelőzően, 10.15-től Janig Péter kórházlelkész tart katekézist Amikor haldoklót kísérek címmel.

A Szent Anna-búcsúra megjelenik a Szentkút magazin legújabb száma, amelyben részletes ismertetés található a kegyhelyen zajló nagyszabású felújítási munkálatokról, a már elkészült elemek, műalkotások bemutatásával. A lap a búcsún ingyen kapható, illetve az Új Ember következő számának mellékleteként is beszerezhető.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház