Július 30. kedd, Judit, Xénia
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Ovi-Foci: a jövő sportolóit támogatja a Baumit Kft. Buzánszky Jenő alapítványának célja, a sportolási lehetőség biztosítása minden óvodás számára, határon innen és túl
Hírek, események 2014. július 28. 15:20

Ovi-Foci: a jövő sportolóit támogatja a Baumit Kft. Buzánszky Jenő alapítványának célja, a sportolási lehetőség biztosítása minden óvodás számára, határon innen és túl

Képgaléria
Ovi-Foci: a jövő sportolóit támogatja a Baumit Kft. Buzánszky Jenő alapítványának célja, a sportolási lehetőség biztosítása minden óvodás számára, határon innen és túl
A mozgás szeretetére nevelés: ezzel a szándékkal alapította a dorogi illetőségű Aranycsapat-tag, Buzánszky Jenő az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt 2011-ben. A programmal az óvodások számára biztosítanak optimális feltételeket a sportoláshoz az ország minden pontján. Ezt támogatja a szintén dorogi Baumit Kft. is, hiszen vallják: a sport szeretete az egészséges és hosszú élet egyik biztosítéka.

A dorogi székhelyű Baumit Kft. több mint húsz éves alapítása óta elkötelezett a sporttámogatások iránt: Kovács Katalin olimpikonunk egyik fő szponzoraként minden évben kiállt a kajak-kenu sport mellett. Dorogon pedig lelkes adományozója a helyi sportköröknek, csapatoknak. A helyi stadion is Baumit anyagokkal újulhatott meg néhány évvel ezelőtt. Nem véletlen tehát, hogy az építőipari cég úgy döntött: szeretne továbbhaladni ezen az úton, és ismét egy „sportos ügy” mellé állt. Idén, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt támogatja mintegy 6 millió forinttal a TAO rendszer keretében, mellyel Alsózsolca – ahol a Baumit egyik gyára is működik - önkormányzatának segít egy új Ovi-Foci pálya létrehozásában.

„Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő 49-szeres válogatott labdarúgó, a legendás Aranycsapat hátvédje alapította 2011-ben. Immáron negyedik éve azon dolgozunk, hogy Magyarország-szerte létesüljenek olyan biztonságos, kisméretű multifunkcionális sportpályák, melyek a gyerekek mozgásigényét száz százalékban kielégítik! Programunk gyors és hatékony megoldást kínál minden olyan óvoda számára, akiknek a mindennapos testnevelés szakszerű megvalósítása idáig valamilyen problémába ütközött. Külön öröm volt számunkra a Baumit Kft. felajánlása, hiszen alapítónk dorogi lakos, és 2010 óta a dorogi stadion is Buzánszky úr nevét viseli – mondta el dr. Molnár Andrea, az alapítvány elnöke.

„A kormány által létrehozott TAO rendszer keretében, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásának köszönhetően, lehetőségünk nyílt arra, hogy az alapítványhoz pályázatot nyújtsanak be a program megvalósításában elszánt önkormányzatok, egyházak, magánintézmények, óvodák. 2012-ben 33, míg 2013-ban 41 Ovi-Foci pályát avattunk fel, így már több tízezer óvodás élvezheti a mozgás örömét programunk segítségével. Idén, azaz 2014-ben rekordszámú, 61 Ovi-Foci pálya kerül megépítésre, ehhez keresett alapítványunk támogatókat, akik társasági adójuk felajánlásával hozzájárulnának programunk megvalósításához” –tette hozzá.

„A jövő generációinak támogatása fontos feladatunk, a sport szeretetére nevelés pedig jobb, egészségesebb életet biztosíthat gyermekeinknek. Az Ovi-Foci program célja pontosan ez, így öröm volt csatlakozni az alapítvány célkitűzéseihez. A jövőben is szívesen állunk az ilyen előremutató kezdeményezések mellé” – mondta el Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője.

Kövessen minket a Facebookon is!