Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 1. 13:34

XXIII. Bugaci Ifjúsági Tábor

XXIII. Bugaci Ifjúsági Tábor
Örömmel adunk hírt róla, hogy a Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor - immár huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre.

A 2014. augusztus 3-tól 10-ig, vasárnaptól vasárnapig tartó táborba, mely a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye egyik legjelentősebb ifjúsági rendezvénye több, mint száz fiatal és gyerek készül. Szeretettel várjuk a média képviselőit is! Bővebb információ a csatolt plakáton. Kérdéseikre szívesen válaszol a táborvezető Dr. Finta József érseki helynök a 20-91-77-621-es telefonszámon. A tavalyi táborban készült fotókat itt tekinthetik meg!

A tábor helyszíne a Bugac és Móricgát között, a pusztában fekvő Hittanya. Témája pedig a következő: „Ajándék – Ami vagyok és amit kaphatok.”
Milyen a jándékokat kaphatunk és hogyan lehetünk mi is ajándékká mások számára? Erre a kérdésre keressük a választ a XXIII. BUGACI IFJÚSÁGI LELKIGYAKORLATOS TÁBOR segítségével.

A sok játékos program mellett előadásokat tart majd Béri Renátó kármelita szerzetes, Kerényi Lajos és Farkas István piarista atyák, de természetesen kilátogat a táborba szokás szerint Bábel Balázs érsek atya is.
 A témáról bővebben: Sajnos rendkívül értékpazarló korban és társadalomban élünk. A mai fiatalok előtt sokkal több lehetőség nyílt meg, mint a korábbi évtizedekben. Sokkal több dolog vonzza őket: fogyasztási javak, élvezeti cikkek, elektronikus kütyük tömkelege, szórakoztató programok stb. Azonban ezek között sok az értéktelen, sőt olykor romboló „bóvli”, amely elfordítja a figyelmet az igazi értékekről. Egyre nehezebb tudatosítani magunkban, hogy az emberi személy már önmagában is ajándék. Nem attól lesz értékes, amit birtokol, hanem attól, amilyen életet él, amennyire ki tudja bontakoztatni személyes adottságait, élethivatását. Sokszor nem vigyázunk a legalapvetőbb „magunkkal hozott”, Istentől a teremtésben kapott ajándékainkra sem: az életünkre, az egészségünkre, a lelkiismeretünk tisztaságára. Valamint nem értékeljük, nem vesszük át azokat az igazi ajándékokat sem, amelyeket másoktól kaphatunk a számunkra legfontosabb közegekben: a családban, a hazánkban, az iskolában, a baráti kapcsolatokban vagy egyházi közösségekben. Sok-sok elégedetlenkedésünk közepette nem tudatosítjuk, milyen sok értéknek már eleve birtokában vagyunk, sok más ajándékot pedig átvehetnénk azoktól, akik azokat hosszú ideje őrizgetik számunkra.                                                 

Kövessen minket a Facebookon is!