Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 4. 08:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Véget ért a Kodály Művészeti Fesztivál

Véget ért a Kodály Művészeti Fesztivál
Méltó befejezése volt péntek este az idei Kodály Művészeti Fesztiválnak a Honvéd Együttes remek programja a főtéri színpadon.

Július 14-én kezdődött és augusztus 1-jén este ért véget a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten. A záró gála a közel három hét magas mércével mért művészeti eseményire tett méltó koronát.

A magyar néptánc, a „Fölszállott a páva” című televíziós műsornak köszönhetően ismét nagy népszerűségnek örvend. A Honvéd Táncszínház művészei mindig is alkotó munkájuk alapjának tekintették az eredeti tánc- és zenei hagyományaink megismerését és bemutatását, s ez ma sincs másként. Műsorukkal olyan utazásra hívták a kecskemétieket, amelynek során újra „felfedezhették” népművészetünk ragyogó viseleteit, népzenénk elbűvölő dallamait és táncaink utánozhatatlan virtuozitását.

A „páva” motívum a magyar népművészetben az örök szerelem jelképe; a műsor első részének tematikája ezt ölelte fel. Míg a második részben Kodály Zoltán: Páva-variációk című művére készült tánckölteményét mutatta be az együttes.

Díszlet: Tóth Kázmér

Szcenika: Kovács Gerzson Péter

Jelmez: Vincze Zsuzsa

Rendező: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

Kövessen minket a Facebookon is!