Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 19. 08:44

A szentangélás diáklány aranyat ér

A szentangélás diáklány aranyat ér
A Nanjingban zajló ifjúsági olimpián hétfőn 200 pillangóban aranyérmet szerzett Szilágyi Liliána. A 17 éves diáklány a Szent Angéla Ferences Gimnázium tanulója, és most valószínűleg úszik a boldogságban. Schmitt Pál, a NOB tagja akasztotta a nyakába az aranyat.

Családjának nem Liliána az első olimpikon, illetve olimpiai bajnok tagja. Nagyapja, Gyarmati Dezső a magyar vízilabda válogatott tagjaként háromszor állt az ötkarikás világverseny dobogójának legmagasabb fokán.

A tizenegyedikes diáklánynak már rutinja van a nemzetközi versenyeken való részvételben, ugyanis két éve ő volt a legfiatalabb tagja a londoni olimpia magyar csapatának. Az élsportolók többsége magántanuló, Liliána azonban – vagy ahogyan társai becézik, Lilu – nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, mert szereti az iskolai közösséget, szorgalmasan tanul, eredményei jók. Általában a versenyek közben is – ha teheti – a medence szélén minden szabad percét kihasználja, hogy a tananyaggal ne maradjon le osztálytársaitól – tudta meg az iskola tanáraitól a Ferences Sajtóközpont. Hajrá Lilu!

Kövessen minket a Facebookon is!